Част от футболистите със ПФК Нефтохимик решиха да бойкотират утрешния мач с втория отбор на Лудогорец, заради една неполучена заплата. Те не са качиха на автобуса за Разград.

Новият собственик на ПФК Нефтохимик Анелия Златкова е дала гаранции, че утре играчите ще получат дължимото месечно възнаграждение. В крайна сметка бургаският отбор ще участва в мача основно с юноши.

Златкова коментира ситуацията в клуба.

Недоумявам това поведение. Става въпрос за професионални футболисти.В крайна сметка тяхната работа е да играят футбол. Този бойкот е крайно неприемлив. Гарантирахме им, че утре ще получат парите си. Сега разбирам, че не искат да се качват на автобуса. Времената са трудни, правим всичко възможно да обезпечим клуба, но е необходимо време, докато новите структурни и функционални промени сработят. Нужен е повече разум, търпение и толерантност. Ние като ръководството го проявяваме, очаквам същото и от играчите. Виждате, че клубове направо приключват дейност, като цяло има големи проблеми в целия български футбол. Да носиш екипа на Нефтохимик, освен всичко друго, е и призвание. Добре е футболистите да разберат и това“ коментира Златкова.

В последните месеци заради финансови проблеми три клуба напуснаха втория футболен ешелон. Друга част са на ръба на оцеляването. Част от клубовете в родната Висша лига също изпитват големи трудности.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви