Димо Кръстев е един от младите таланти, които имат честта да тренират в първия отбор на „Фиорентира“. Роденият в Бургас полузащитник се присъедини към младежката гарнитура на италианския гранд през пролетта на 2019-а година и бързо се издигна във формациите.

Капитанът на юношеския национален отбор на България до 17 години подпечата таланта си с включването му в топ 60 на годишната класация на авторитетния „Гардиън“ за 60-те най-големи таланти в световния футбол, родени през 2003 година.

През август Димо Кръстев спечели Купата на Италия в Примаверата, след като „Фиорентина“ победи „Верона“ с 1:0 на финала. Синът на помощник треньора на „Нефтохимик“ Николай Кръстев тогава изигра 86 минути в мача и беше най-младият играч на терена.

С доказаните си качества Димо не трябва да бъде подлаган на „инволюция“ (понижаване в тренировките), на който „Фиорентина“ изглежда залага много, пише сайтът www.fiorentinanews.com.

„Числово прекалено раздутия състав създава значителен проблем по време на тренировките във „Фиорентина“. Както често се случва, всъщност по нареждане на треньора на първия отбор по време на тренировките се присъединяват и някои млади играчи от Виола Примавера. Основно това са Кристиан Дале Мура, Фабио Понси, Едуард Дуту и Димо Кръстев.

За да има нормален тренировъчен процес обаче, старши треньорът на „виолетовите“ Чезаре Прандели най-вероятно ще върне по-малките момчета да тренират с Алберто Акилани (треньор на Примавера отбора) през пролетта.

Един от проблемите, които биха могли да повлияят на растежа им, е връщането да тренират на по-ниско ниво – при юношите. Докато напротив – обучението с играчите на първия отбор със сигурност им помага да се сблъскват с играчи с по-голям опит и качество.

Младият български полузащитник от набор 2003 Димо Кръстев не трябва да се подлага на този процес“, пише сайтът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви