Чатбот
Победителите в състезанието чатбот

7 от 17 разработки на чатботове от млади програмисти получиха награди за участието си във виртуалното състезание „Моят чатбот“ – част от Европейската нощ на учените‘2020 в Бургас.

За най-добра разработка бе обявена „Игра с книга“ на Алекс Холасян.

Той спечели ваучер на стойност 500 лева и пакет с подаръци от събитието. На второ място бяха отличени отбор от Гимназията за компютърно програмиране с ChaikaBot и Кирилл Алексеевич с бота „VestiBG“. Четири разработки получиха награди за трето място – Станислав Димитров за ChatBotDiscord, Симеон Костов за MeteorologicalChatBot, Марин Андреев за YodaBot и Койчо Георгиев за Regiee.

Участници в събитието бяха ученици от бургаските училища, с най-силно присъствие от горните класове на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“.

Всеки от тях презентира разработката си в кратко видео, съдържащо резюме на концепцията, програмния код и реализацията.

Състезанието бе част от дейностите по проект H2020-MSCA-NIGHT-2020-955283, „НОЩ НА УЧЕНИТЕ“, K-TRIO 4, финансиран от Европейския съюз по програма Дейности „Мария Склодовска-Кюри“.

Организаторите за Бургас от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и проект УНИТе избраха като акцент именно информационните технологии, за да стимулират интереса на млади таланти към науката и кариерата на учения.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви