Поне 6 тръби от водопреносната мрежа са пробити на територията на бургаския кв. „Победа“. Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода. Това съобщиха от ВМРО-Бургас със сигнал полицията, общината и ВиК-Бургас.

Те разпространиха и клип, който според тях е заснет на ул.“Тамара“, а останалите маркучи били разположени на предната улица, както и на още 4 улици, намиращи се по-навътре в квартала, там където започвали колибите.

Известно е, че преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала, поради натрупан дълг в размер на около 100 000 лв. Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва„, допълват от ВМРО.

Те настояват за незабавно предприемане на мерки по отстраняване на течовете и установяване на виновните лица, тъй като не трябвало да се допуска който и да било потребител в кв. „Победа“ да не си плаща за тази услуга, така както си плащали всички останали български граждани.

Ние разчитаме на органите на полицията и ВиК оператора да не позволят на едни нередовни абонати да се ползват от незаслужени привилегии, за сметка на цялото общество„, споделят още от ВМРО.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви