Кандидатът за президент на БФС и бивш шеф на Нефтохимик Христо Порточанов изпрати открито писмо и подкрепи виципрезидена на Кариана Камелия Йосифова. Както е известно, Кариана ще прекрати участието си във Втора лига от Нова Година.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

ДО

Г-ЖА КАМЕЛИЯ ЙОСИФОВА –

Вицепрезидент на ФК „КАРИАНА“ (ЕРДЕН)

УВАЖАЕМА Г-ЖО ЙОСИФОВА,

Разбирам и съчувствам за болката Ви за влошеното състояние на вашия баща и желая бързото му оздравяване.

Запознах се с отвореното Ви писмо, в което казвате, че ще напуснете първенството след края на есенния полусезон. В това писмо казвате с колко любов и подкрепа на семейството е създаден този успешен проект – Вашия футболен клуб.

Споделям разочарованието Ви от лошото управление на БФС. Всички ние, с радост и гордост, си спомняме за незабравимото лято на 1994 год., но при такова управление на БФС едва ли ни очакват хубави дни. Уверявам Ви, че екипа, с който влизам в борбата за председателското място на БФС, е от знаещи, можещи и финансово независими хора, които с огромно желание ще работят за възвръщане на доброто име на българския футбол.

Ето защо Ви моля да преразгледате решението си за напускане на Втора професионална футболна група. На нашия най-висш форум – Конгреса на БФС, ще имате възможността да кажете всичко, от което сте разочарована и заедно с всички колеги да намерим най-доброто решение за любимата ни игра. Силен български футбол без сериозен ангажимент от страна на държавата ще бъде трудно да бъде постигнат. Поради това, аз и екипът ми, ще подновим диалога с държавата за доброто на нашата игра.

С уважение,

Христо Порточанов

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви