Коронавирусът може да промени датите, но няма да провали международните събития, включени в календара на Българска федерация по борба за 2021 г.

Домакин на едно от състезанията на Стария континент е Бургас. Морският ни град е избран да приеме европейското първенство за момчетата и момичета.

Надпреварата за U15 в свободния и класическия стил ще се проведе през май. Фиксираните дати са от 27 до 30 май, когато със сигурност пикът на епидемията от К-19 ще е отминал.

През следващата година Бургас ще е домакин на още няколко състезания. Най-значимите сред тях са държавното лично първенство за кадети в свободния стил от 4 до 7 февруари, държавните лични отборни шампионати за момичета и кадетки /27 февруари/, за юноши, девойки в свободния и класическия стил /11-14 март/ и международният турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“ за юноши и девойки, св. стил /19-23 г./ от 25 до 28 март.

Освен в Бургас, европейско първенство ще се проведе и в Самоков, като надпреварата през юни е за кадети и кадетки.

Страната ни ще посрещне и последната олимпийска квалификация за Токио 2020, която е в София в края на месец април.

Според епидемиологичната обстановка в страната родната федерация може да отложи първенствата и да промени заплануваните първоначално дати.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви