Забраната на здравния министър за участие на лица до 18 г. в тренировъчния и състезателен процес на мъжките и женските отбори ще забави включването на ХК „Фрегата“ в турнира за Купа България – мъже. Това съобщи треньорът на бургаския тим Десислав Симеонов. Причината е, че в състава болшинството от състезателите са непълнолетни.

Съобразявайки се с действащите ограничения на територията на страната към момента спортно-тренировъчният процес в клуба е преустановен. Броят на играчите в ХК „Фрегата“, които са над 18 години, е двама.

В съответствие с разпоредбите на държавата Българска федерация по хандбал дава право на клубовете до края на заповед РД-01-677/25.11.2020 г. да отлагат мачовете си по своя преценка.

От тази възможност ще се възползва ръководството на ХК „Фрегата“, който е един от 15-те отбора, подали заявка за участие в турнира.

Жребият за определяне на двойките за „Купа България“ ще бъде теглен утре, 2 декември.

При мъжете към десетте участници в „А“ РХГ – лидерът „Осъм“ /Ловеч/, „Шумен“, „Пирин 64“ /ГД/, „Локомотив“ /ГО/, „Чардафон“ /Гб/, „Асти 91“, „Спартак“ /Вн/, „Добруджа“, „Локомотив“ /Мз/ и „Левски“ /гр. Левски/ ще се присъединят играещите в група „Б“ – трикратният шампион на България „Фрегата“, „Петър Бабев“ /Несебър/, „Труд“, ХК НСА и „Спартак“ /Плевен/.

При жените заедно с шестте елитни тима – „Свиленград“, „Етър 64“, „Бъки“, „Сливница“, „Шумен 98“ и „Спартак“ за Купата ще спорят и отборите на „Топлика“ /Мин. Бани/ и „Поморие“.

Турнирът „Купа България“ ще започне с ¼ – финалните срещи при дамите, които ще се проведат на 12-ти или 13-ти декември, докато мъжете ще започнат своите мачове през февруари 2021г.

Всички планирани турнири при подрастващите, както и турнирите от „Б“ РХГ са отложени за неопределен период.

Всички срещи от „А“ РХГ за мъже и жени ще продължат да се провеждат при стриктно спазване на правилата за прилагане на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви