BMW, което просто не сте виждали
BMW, което просто не сте виждали

Още от премиерата на новите BMW M3 и M4 външният им вид – и по-точно необичайно голямата решетка – предизвикват постоянни спорове. Някои критици стигнаха дотам да кажат, че такава „физиономия“ може и да подхожда на monster truck, но не е уместна за един спортен автомобил. Интересно ни е какво ли биха казали тези критици, когато видят този абсолютно откачен проект за тунинг на M4, дело на изключително популярния графичен дизайнер BradBuilds.


Артистът си е представил спортната кола по възможно най-неочаквания начин – като т. нар. овърлeндър, нещо като кемпер с висока проходимост.

Според автора този M4 Overlander Concept е готов за всякакви изпитания и ще осигури на собственика си приличен комфорт в пустошта, защото задните седалки и багажникът са заменени с мини кемпър с легло, кухничка и два соларни панела за енергия. Все пак BradBuilds все още не е показал интериора.

Външният вид обаче е достатъчен да ни увиснат ченетата. Здравата раздутите калници и внушителните офроуд гуми са достатъчни да придадат на колата приключенски вид. И да отвлекат вниманието от решетката.

Не сме съвсем сигурни как такава модификация би се отразила на аеродинамиката и на толкова таченото от инженерите на BMW разпределение на теглото между двете оси. Но пък поне ще имате каравана с трилитров шестак с туин турбо и 480 коня.


Обаче най-яко ни изглежда мъничкото, сладичко нашенско катинарче на задната врата /открийте го на снимката/. Не е ясно дали е китайско, ама и германско си върши работа. Иначе, какво му е на дизайна?! Нали още не е серия… Щото, току-виж, баварците вземат, че го харесат…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви