Три градини в Бургас остават отворени, за да се грижат за децата на медиците. Персоналът в тях има готовност да работи денонощно, ако това се налага. Дежурните детски градини са в близост до най-големите болници в града.

„От 7 часа на всеки от входовете беше разположен персонал, който разполагаше със списък на децата, така че идвайки при нас родителят да бъде насочен към съответния павилион. На входа се прави филтър от медицинско лице, след което детето се насочва към съответната група“, каза директорът на ЦДГ „Звездица-Зорница“ София Димитрова.

Децата са разделени по възраст. Димитрова обясни, че към този момент при тях има записани двама ученици, като се осигурени педагози, които да им помагат с обучението.

„Навсякъде има интернет и интерактивни дъски, има лаптопи, така че ще им помогнем, както можем и ще се справим“, каза детският учител Искра Урумова.

От дежурната детска градина се възползват и Петя Тодорова. Тя работи в онкологичния център. По думите й нейното дете е на 2.5 г. и е в яслена група. Сподели, че подобна услуга наистина помага много на родителите, които са на първа линия.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви