Какво може да накара един успешен модел да прекрати кариерата си едва на 23 години? Оказва се, че религиозните й убеждения. Това е обяснението на Халима Аден – американски модел от сомалийски произход, която миналата седмица се отказа от модния подиум.

Аден разказва, че коронавирус пандемията я е накарала да помисли сериозно за това какви са ценностите, които са важни и които иска да защитава като жена мюсюлманка. Тя казва, че като модел много пъти е правила компромис с вярата си.

„Мога да обвинявам само себе си, че понякога по-важно ми е било да не изпусна възможностите, без да гледам какво давам в замяна“, споделя тя пред ВВС.

Халима е родена в бежански лагер в Кения в семейство на сомалийски родители. На шестгодишна възраст семейството заминава за САЩ. Забелязана е от IMG Models, когато е на 18 и става първия модел с хиджаб, който участва в модно дефиле, включително в това с бански костюми на Sports Illustrated.

Джиджи и Бела Хадид я подкрепиха в решението й. Същото направи и Риана – Аден участваше в рекламната кампания на бранда на певицата Fenty Beauty.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви