„Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи“. Така коментира предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование пред Нова ТВ.

Петрова не отрича, че в някои училища има проблеми с техниката, но също така смята, че родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.

„Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи“, добави Цветина.

Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата интернет връзка на някои места. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати.

Цветина обясни още, че от групата ще продължат да настояват училищата да останат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви