Пристанището дари легла
Пристанището дари 20 легла за ковид сектора
Пристанище Бургас е дарило 20 легла за Ковид-сектора в Комплексния онкологичен център. Това съобщи проф. Христо Бозов – управител на КОЦ-а пред Зона Бургас.
„Трябваше да преструктурираме отделението по палеативни грижи за болни от коронавирус в рамките на 2-3 дни. Имахме нужда от легла. Директорът на Пристанище Бургас Диян Димов веднага се отзова на нуждата ни, за което съм много благодарен“ , каза проф. Бозов.

Той благодари и на общинския съвет, който е гласувал сумата от 5 400 лв. за закупуване на ЕКГ апаратура.

В момента всички 40 легла в Ковид-сектора са заети, уточни проф. Бозов. Болните се настаняват на третия и на четвъртия етаж в един от корпусите. Взети са всички мерки, така че потоците от пациенти да не се смесват.

Линейките с COVID болните минават по специална рампа и през заден вход хората отиват директно в отделенията, обясни проф. Бозов.

Има и директен асансьор, който спира в Ковид- сектора. В Ковид отделението от три седмици помагат 10 доброволци, сред които има парамедици, студенти по медицина,но и студенти в други специалности. Най-младият доброволец е само на 19 години. В сектора дават дежурства лекари-онколози.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви