Добро утро
Започва един прекрасен ден

Добро утро в петък 27.11.2020г.

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 7,16ч. и ще залезе в 16,39ч. Температурата ще бъде между 0 и 12градуса. Ще има променлива облачност. Вятърът ще е лек полъх от югозапад със скорост 2,9 м/сек.

Късметче за деня

Късметче
Как да живеем щастливо

Събитията на този ден

  • През 97 г. римският император Марк Кокцей Нерва осиновява Траян, обявявайки го за свой приемник, с което започва периодът на осиновените императори на Рим.
  • През 1275 г. е основан холандският град Амстердам.
  • През 1806 г. Наполеон Бонапарт влиза триумфално в Берлин след разгрома над Пруската армия.
  • През 1904 г. е открита първата секция на Нюйоркското метро, която свързва общината на Ню Йорк и Харлем.
  • През 1920 г. са патентовани водните ски.
  • През 1929 г. започва строителството на Двореца на нациите.
  • През 1961 г. НАСА изстрелва ракетата Сатурн I, която е първият космически апарат на САЩ, предназначен за извеждане на товари в околоземна орбита.
  • През 1971 г. Демократична република Конго се преименува на Заир.
  • През 1991 г. в Полша са проведени първите свободни демократични избори за парламент след 1936 г.

Рожден ден

1701 г. – Андерс Целзий, шведски физик и астроном († 1744 г.)

1874 г. – Хаим Вайцман, 1-ви президент на Израел († 1952 г.)

1912 г. – Кони Сойър, американска актриса († 2018 г.)

1916 г. – Мишо Хаджийски, български писател († 1944 г.)

1927 г. – Карлос Жозе Кастильо, бразилски футболист († 1987 г.)

1934 г. – Александрина Милчева, българска певица

1935 г. – Юрий Титов, руски гимнастик

1940 г. – Брус Лий, американски актьор († 1973 г.)

1942 г. – Джими Хендрикс, американски китарист († 1970 г.)

1946 г. – Лудвиг Фелз, немски писател

1956 г. – Уилям Фиктнър, американски актьор

1957 г. – Каролайн Бувие Кенеди, адвокат

1960 г. – Юлия Тимошенко, министър-председател на Украйна

1966 г. – Ася Рачева, българска актриса

1967 г. – Иван Несторов, български музикант

1968 г. – Майкъл Вартан, френски актьор

1969 г. – Майлс Кенеди, американски рок музикант (вокал на Слаш)

1970 г. – Ивайло Велчев, български актьор

1974 г. – Емил Костов, български спортист

1982 г. – Александър Кержаков, руски футболист

1988 г. – Маргарита Чомакова, българска състезателка по фехтовка

Празници

Православната църква чества Свети мъченик Нестор. Имен ден празнува Нестор.Мишкин ден (Мишин ден, Нистор, Разпущене) – според една от легендите Св. Нестор промушил с копие корема на боеца Лий и оттам изскочили за първи път мишките. Друга легенда пък казва, че мишките се пръкнали на белия свят от самия дявол, когато влязъл в църква и помирисал тамян.

Хороскоп

Овен

Дразни Ви, че Вашата прескъпа половинка в последно време прекалено много започва да се увлича в компютърни игри и съвсем не Ви обръща внимание? Не се вълнувайте! Някъде привечер последното чудовище ще бъде убито и пасианса непременно ще се получи и през следващите няколко дни на Вашата идилия нищо няма да пречи!

Телец

Събитията през днешния ден ще се подреждат не особено удачно, но и сериозни проблеми няма да има. Продължавайте със започнатото, и не бързайте да се захващате с нови дейности. Помислете и сами ще се убедите, че в създалата се ситуация това е най-правилната тактика.

Старайте се да избягвате спорове с шефовете: резките думи, казани в изблик на гняв, дълго време няма да Ви бъдат простени. Възможни са подаръци и успешни покупки, а не са изключени и приятни сюрпризи, подготвени от близките.

Вечерта е най-добре да прекарате в къщи, отлагайки светските развлечения. За пътуване това не е най-подходящия ден, защото много време ще бъде похабено.

Близнаци

Днес страшно ще Ви се иска, да станете някой друг, но само не себе си.Много старателно ще имитирате герой от Ваш любим филм или книга. Какво пък – това е похвално решение и даже е полезно за развитие на собствената личност, но не трябва да забравяте, че Вашия любим човек обича именно Вас, а не образа, който по неизвестни причини сте решили да си наложите.

Рак

Отстъпвайки нещо, ще усетите истинска свобода, та защо тогава да не се опитате да го направите? В действията си сте се ръководили от истински мотиви, но неизвестно защо хората пропускат Вашите идеи покрай ушите си… Запазете енергията си за онези, които действително ще пожелаят да Ви изслушат.

Приемете и факта, че някои хора си имат собствен път и правят това, което сами намират за необходимо. В този момент сте направили всичко, което сте могли. Освободете се от моралните задължения и отговорности, които сами сте си възложили.

Лъв

Това е един съвсем не лош ден! Може успешно да решите имуществени въпроси, а и ще се зарадвате на неочаквани парични постъпления. През този ден ще бъдете много енергични и експедитивни и благодарение на подкрепата на влиятелни личности, ще може да постигнете доста.

Подобряването на положението в обществото не е нещо непостижимо, но за да запазите онова, което сте постигнали, ще е необходимо доста да се потрудите, а и да си изградите безупречна репутация. Може да се занимавате с търговска дейност, защото през този ден на това поприще Ви очаква успех. Но от занимания с екстремални видове спорт е по-добре да се откажете.

Дева

Няма да е лесно днес на Вашия любим човек да създаде онзи свят, който Ви се иска. Навярно основна причина ще бъде Вашето неразбиране на това, какво му е нужно, като и правилното поставяне на целите. Та значи Вашата основна задача е не да изобретите велосипеда, а да го направите по известния чертеж. Ориентирайте се в ситуацията…

Везни

Неутрален ден от всяка гледна точка, освен романтичната, където влиянието на позитивните тенденции ще бъде осезаемо. Днес ще можете да решите много лични проблеми, ако се отнесете към тях сериозно, а не оставяте нещата на самотек. В общуването с любимия човек избягвайте недомлъвките.

Колкото сте по-искрени , толкова ще бъде по-добре. Възможно е преодоляване на разногласията с по-възрастни роднини и стари приятели, не одобряващи някои Ваши постъпки в близкото минало.

Ако продължавате да държите на обичайния си начин на действие, това няма да Ви помогне по никакъв начин да постигнете успех. Абстрахирайте се от всичко, и си спестете неразбориите и усложненията.

Скорпион

Днес няма да сте най-общителния човек и не искате да бъдете, а и никой не изисква това от Вас, нито се опитва да Ви застави. Общуването с любимия може да се ограничи до ласкава целувка или СМС, състоящ се само от една дума – ОБИЧАМ. И всичко ще бъде наред.

Стрелец

През този ден не трябва да гладувате и да пиете много течности. Най-добре е вежливо да игнорирате всеки опит за вмешателство във Вашия личен живот, но в никакъв случай не трябва да нагрубявате излишно любопитните приятели. Не се вълнувайте.

Днешният ден няма да донесе бурни събития, стига само Вие активно да не си търсите приключения. Не е зле да се занимавате и с медитация. Единстеното, което би могло да зачеркне всички Ваши старания през този ден, това е, да извършите нещо под влияние на силни емоции.

Козирог

Днес Вашия любим човек ще Ви разкаже някаква история от своя личен живот, която съвсем няма да Ви засяга. Може би си има тайна поклонничка или сам е станал поклонник на някого?… Постарайте се да извлечете максимална полза от този откровен разговор.

Водолей

Денят може да се окаже доста удачен от финансова гледна точка, но за да Ви донесе реални доходи, трябва доста да се потрудите. Днес няма да сте много във възторг, когато се наложи да обърнете повече внимание на децата, но в крайна сметка това ще Ви достави удоволствие.

Оставените за после работи ще напомнят за себе си и ще се наложи да се оправите с тях. Тази вечер е изключителна за Вас: послушайте лека музика и това ще Ви се отрази добре. И си осигурете приятна компания.

Риби

Предстои Ви ден за активно общуване, което ще Ви залее с цял поток новини. Те толкова ще Ви натоварят, че , поради липса на невъзможност да обмислите всичко за кратко, ще Ви се струва, че денят е напразно загубен.

Първата половина на деня ще е по- удачна за мъжете, или за тези жени, които притежават твърд характер и мъжки подход към живота. Не трябва да се дразните, ако родителите Ви проявят излишен интерес към Вашата персона.

Намеренията им са добри, макар че от Ваша страна е възможно да започе скандал. Отклонете разговора.

Източник: https://lamqta.com

Какво да прочетем

Вълшебството
Как вълшебството да действа цял живот

Вълшебството

Автор: Ронда Бърн

Повече от двадесет века думите в едно свято писание са били тълкувани погрешно, те са озадачавали и обърквали почти всички, които са ги прочитали. И през цялото това време само неколцина души са осъзнали, че тези думи са загадка и щом разплетете загадката – щом разбулите тайната, – пред очите ви ще се появи нов свят.

Във „Вълшебството“ Ронда Бърн разкрива пред света това знание, което може да преобърне живота ви. А след това, по време на едно невероятно 28-дневно пътешествие, тя ви учи как да използвате това знание в своето всекидневие.

Независимо кой сте, независимо къде се намирате, независимо как живеете – „Вълшебството“ ще преобрази целия ви живот!

Виц на деня

Тази година Дядо Коледа ще трябва да донесе подаръците между 8:30 – 10:30 ч.

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви