COVID леглата в бургаските болница са 440 от днес. Това е със 160 повече от вчера, заради мощното включване на УМБАЛ-Бургас с още легла, както и на многопрофилната болница в Меден рудник. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Той поясни, че от утре интензивни легла се осигуряват и от болницата във Ветрен. Закупуват се и нови апарати за обдишване. Николов призна, че има логистични проблеми с доставката на някои лекарства за болниците, затова от общината са поискали съдействие от РЗИ-Бургас.

И двата триажни център в Бургас работят, защото и от двата имаме нужда. Благодаря на колегите и ръководствата на болниците, които отвориха такива. Всички ДКЦ и МЦ се включиха в осигуряване на допълни ковид зони. Ако има желаещи общопрактикуващи лекари да се включат в COVID зоните, то общината е готова да заплати тези допълнителни 1000 лева финансов стимул. Буквално могат да се обадят на мен или някой от телефоните в общината, парите са осигурени„, каза още кметът.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Един ОПЛ осигурява лечението на 2000 до 2500 пациенти, ако той се зарази или не дай си боже почине кой ще поеме практиката му и лечението на пациентите? 10 ОПЛ х 2500=25 000 пациента! Тези хора къде ще се лекуват? Мислете с главите си!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви