ОУ Антон Страшимиров
ОУ Антон Страшимиров

Предвиден ли е ремонт на ОУ „Антон Страшимиров“ през следващата година?

Отговор на този въпрос иска от администрацията общинският съветник Живко Табаков. Питането му не е случайно. При срещи с граждани на к-кс „Славейков“ те споделят тревогите си за състоянието на училищната сграда.

Табаков напомня, че

още през декември 2019 год. е поставил въпроса към администрацията и макар да има подаден проект, година по-късно не е направено нищо

От отговора тогава става ясно, че към Национален доверителен екофонд е подаден този проект, който е за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на училището. Той е свързан с хидроизолация на покрива, саниране на сградата и подмяна на отоплителната система. Стойността му, без ДДС, е малко над 729 000 лв. Изпълнението е трябвало да започне след отпускане на средствата от финансиращата организация.

Освен това още през 2019 г. има и технически инвестиционен проект за цялостна реконструкция на дворното пространство и оградата на училището, който трябва да е на два етапа

През първия трябва да се реконструира оградата, като стойността е малко над 252 000 лв. Вторият пък е свързан с реконструкция на спортните площадки и той е на стойност 1 354 745 лв. Площта, включена в този етап и 145 148 м2.

Поради притеснениянта на граждани за състоянието на училището, Живко Табаков не само прави това припомняне към администрацията, но и настоява да му се отговори в писмен вид дали тези два проекта ще бъдат реализирани през следващата календарна година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви