Добро утро!
Започва един прекрасен ден!

Добро утро в сряда 25.11.2020г.

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 7,13ч. и ще залезе в 16,40ч. Температурата ще бъде между 2 и 11градуса. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток със скорост 4,3 м/сек.

Късметче за деня

10 съвета на Андрю Карнеги за успех

  1. Дефинирай целта си

Направи си план за действие и започвай действието веднага.

  1. Създай си мрежа от мозъци

Контактувай и се свързвай с хора, които имат „това, което ти нямаш“.

  1. Отиди по-далеч

Винаги прави повече от това, което е нужно. Така със сигурност ще стигнеш до повишение.

  1. Практикувай „приложна вяра“

Вярвай в себе си и в твоята кауза много силно. Това ще ти даде увереност във всичко.

  1. Бъди инициативен

Прави каквото трябва, без да чакаш да ти го кажат.

  1. Впрегни въображението си

Бъди смел и не се страхувай да мислиш извън конвенционалното.

  1. Излъчвай ентусиазъм

Позитивната нагласа те води към успеха и печели уважението на останалите хора.

  1. Мисли трезво

Да мислиш трезво означава да можеш да „отделиш фактите от измислицата и да използваш това в решаването на своите проблеми и постигането на своите цели“.

  1. Концентрирай усилията си

Не се разсейвай. Винаги знай коя е най-важната ти задача.

  1. Извлечи полза от неуспехите

Винаги помни, че във всеки неуспех има поука, така че от него може да се извлече полза.

 Събитията на този ден

1667 г. – Опустошително земетресение в Кавказ причинява смъртта на 80 хил. души.

1741 г. – С помощта на войската Елисавета Петровна – дъщеря на Петър I, сваля от престола на Русия малолетния Иван VI и става императрица.

1783 г. – Джордж Вашингтон превзема Ню Йорк и последните британски войски напускат САЩ.

1795 г. – Последният полски крал Станислав Понятовски абдикира след падането на Полша под руска власт.

1905 г. – Датският принц Карл пристига в Норвегия, за да стане Хаакон VII.

1917 г. – По време на първите и единствени демократични избори в историята на СССР болшевиките печелят 175 места, а есерите – 410 места; парламентът се събира само веднъж – на 5 януари 1918 г., след което е разпуснат.

1940 г. – Уди Кълвача се появява за пръв път във филма „Чук-чук“ (Knock Knock).

1969 г. – Джон Ленън връща получения по-рано от него „Орден на Британската империя“ в знак на протест срещу подкрепата на Великобритания за американската намеса във Виетнам.

1973 г. – Група офицери в Гърция извършва преврат, сваляйки от власт диктатора на страната Георгиос Пападопулос.

1982 г. – Служителят на БГА „Балкан“ в Рим – Сергей Антонов е арестуван от италианските власти по обвинение за участие в подготовката на Атентата срещу Йоан Павел II на 13 май 1981 г.

2007 г. – Тържествено са уволнени последните войници от наборна служба в българската армия, която става на 100% професионална.

Рожден ден

    1454 г. – Катерина Корнаро, последната кралица на Кипърското кралство († 1510 г.)

1562 г. – Лопе де Вега, испански поет, комедиограф († 1635 г.)

1835 г. – Андрю Карнеги, американски бизнесмен и филантроп († 1919 г.)

1844 г. – Карл Бенц, германски инженер и конструктор († 1929 г.)

1881 г. – Йоан XXIII, римски папа († 1963 г.)

1895 г. – Лудвик Свобода, президент на Чехословакия († 1979 г.)

1909 г. – Светослав Обретенов, български композитор и диригент († 1955 г.)

1915 г. – Аугусто Пиночет, чилийски политик († 2006 г.)

1926 г. – Пол Андерсън, американски писател († 2001 г.)

1932 г. – Георги Струмски, български писател († 2013 г.)

1944 г. – Тодор Балкански, професор, езиковед, писател, родолюбец

1959 г. – Стийв Родъри, британски рок музикант

1960 г. – Джон Кенеди-младши, американски журналист, адвокат, син на президента Кенеди († 1999 г.)

1965 г. – Дъгрей Скот, шотландски актьор

1971 г. – Кристина Апългейт, американска актриса

1973 г. – Димитър Мутафов, български футболист

1981 г. – Иван Иванов, български певец

1981 г. – Шаби Алонсо, испански футболист

Празници

25 Ноември – На този ден празнуват всички с името Климент, Климентина и Клементина.

Климент е латинско име, което означава милостив. Климент е спокоен и търпелив човек.  Мъжете с това име имат силна воля и са много упорити.

Климент се привлича от професии в сферата на медицината, но преди всичко, най-много му се отдава спортът.

Мъжете с това име лесно изпадат в паника и цял живот се разкъсват между чувството за дълг и скритите си желания.

ООН обявява 25 ноември за Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените

с Резолюция 54/134 на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г. Кампанията на ООН за тази година UNiTE to End Violence against Women e под надслов ‘Смелите не са насилници’. Генералният секретар на ООН Бан Ки-муун призовава всички: „Когато станете свидетели на насилие над жена – не мълчете. Действайте!“.

ООН приканва правителствата, международните и неправителствените организации да предприемат дейности, които да повишат общественото внимание към проблемите на този ден.

По дани на ООН 35% от жените по света стават обект на някаква форма на физическо или сексуално насилие през живота си, като размерът и истинският характер на този проблем често остава скрити за обществото.

Хороскоп

Овен

Изглежда че човекът, който е общувал с Вас изключително на делови теми, иска да пренесе вашите отношения в съвършено друга плоскост. Окажете му топъл прием, но само заради факта, че жадува сближаване, съвсем не сте длъжни да го приемете. Изучете всички варианти и не забравяйте за своите високи стандарти.

В края на крайщата това е една от причините, поради които този човек така Ви се възхищава. Вашият професионален кръг и кръга на общуване бързо се разширяват. Отначало ще Ви бъде трудно да проследявате всичко, но точно в това ще бъде веселото.

Телец

Можете да изживеете живота си само по един начин – като постъпвате правилно. Спазвате правилата, довършвате всичко, с което се заемете и уважавате всяка изпречила се на пътя Ви персона точно толкова, колкото заслужава.

По тази причина когато получите новини за нещо, на което толкова много сте разчитали, че даже сте се страхували да го споменете на глас, не трябва да се учудвате. Заслужили сте го и затова се наслаждавайте.

Близнаци

През този ден звездите Ви пожелават търпение, защото без това качество трудно бихте изкарали до Вашия любим човек повече от 10 минути. Впрочем, ако успеете да проявите чудеса от издръжливост, старанията Ви ще Ви се върнат стократно. Няма да съжалявате!

Рак

Смятате, че тайните са хубави само с едно – с тяхното разкриване. Направо обожавате да ги разкривате, особено ако истината, която с Ваша помощ изплува на повърхността, оказва сериозно положително отношение на хода на събитията, имащи отношение към нея.

Именно това и става в дадения момент, а на Вас Ви е абсолютно безразлично, дали сте въвлечени в ситуацията пряко или косвено.

Лъв

Днешния ден не много подходящ за романтика, срещи и разговори с любимия човек. Като цяло няма да можете напълно да се разбирате един друг, а поведението и думоте на своя любим човек ще разбирате неправилно. Отделни фрази може да Ви поставят в задънена улица.

За да не се нагнетява атмосферата и да не се развалят отношенията, днес е за предпочитане да се заемете със своето усъвршенстване. Може да четете книги по психология, да си изясните своите слаби места и да работите върху тях.

Дева

Вие искрено не сте безразлични към рибите в морето, страшните пълзящи създания, големите мечки, гигантските китове и хората. Готови сте да се приспособите: да ходите с велосипед на работа, да употребявате по-малко електроенергия, ако това ще помогне да се съхранят всички реки, земята и океаните. Но защо не потърсите и някои други способи да помогнете?

Везни

Предстои Ви ден на ползотворна работа, подходящ, както никога, за нови начинания. Ще успявате да намирате най-добрия начин за решаване на всеки проблем, като няма да се страхувате да отстъпите от традициите и да изпробвате нещо ново. Вероятност от грешки има, но Вие ще ги забележите и оправите, преди да са възникнали проблеми.

Близките Ви ще са много учудени от взетите решения, и ще са Ви нужни убедителни аргументи, особено ако става дума за дългосрочни планове.

Скорпион

Бъдете предпазливи. Този ден ще бъде свързан с огромно количество съблазни и провокации. Лесно може да допуснете грешка, поправянето на която би било много трудна задача. Това е особено валидно за романтичните отношения. Не разчитайте, че ще успеете да запазите нещо в тайна: днс тайните бързо ще стават достояние на обществеността.

И макар че Вие лесно ще си прощавате всички слабости и пропуски, обкръжаващите Ви съвсем няма да са снизходителни. Затова не трябва да се учудвате на критиките по свои адрес.

Стрелец

Много ще е важно през този ден да имате хармония в облеклото със своя любим човек. Например, да се облечете в джинсови костюми или заедно да се придържате към деловия стил. Тогава наистина ще изглеждате като едно цяло, а и ще се чувствате съответстващо.

Козирог

Днес сте склонни да игнорирате не само критичните забележки, но и неисканите съвети. Това ще Ви даде възможност максимално да използвате времето, но няма да помогне за хармония в отношенинията си с обкръжаващите.

Днес не веднъж ще Ви упрекнат (и не без основание) в прекомерна рязкост на изказванията и разсъжденията, безкомпромисност и неотстъпчивост.

Ако сте родители, трудно ще успеете да се разберете с децата А пък младите представители на знака ще капризничат и ще искат от останалите невъзможното. Вечерта е добре да посветите на някаква увлекателна дейност, защото безделието днес Ви е противопоказно.

Водолей

Голямо ще бъде желанието на Вашия любим човек днес да Ви прегърне, да Ви притисне по-силно до себе си и никъде да не Ви пуска. Няма да е много лесно да изпълните тази молба, но явно си струва да опитате.

Риби

Когато сте принудени неочаквано да вземете решение, обхваща Ви страх от носенето на отговорност. Няма нищо страшно в това, под натиск да кажете на обкръжаващите, което по Ваше мнение биха искали да чуят, защото после може да се премислите. Най-добрата тактика за този ден е, да осъзнаете, че макар и да имате някаква власт над собствения си живот, нещата не се въртят около Вас.

И не винаги последната дума е Ваша…

Раздразнителните познати са част от живота и затова ако някой показва характер, не се дразнете. Вместо това превключете вниманието си на изграждане на нови отношения и поддържане отчасти на вече съществуващите.

Това всъщност засяга не само Вашия личен живот, но и работата. Всички не са задължени да Ви обичат! И чесно казано, използвайки всичката си енергия, за да направите другите щастливи, оставяте малко, за да ощастливите себе си, а това вече не е добро…

Източник: https://lamqta.com

Какво да прочетем

Мисли и забогатявай
Най-добрата мотивираща книга

Мисли и забогатявай

Наполеон Хил

Мисли и забогатявай е продадена в над петнадесет милиона екземпляра до момента и е една от най-великите и вдъхновяващи мотивационни книги, публикувани някога, посветена на тайните на парите и големия професионален успех.

Тя е задължително четиво за всички, които усещат че им липсва нещо в живота и се чувстват ограничени в своето развитие. Превръща се в пътеводител за милиони хора, решили да се отърват от бедността в епоха на депресия и да постигнат просперитет за себе си, за семействата си, а в много случаи – и за работодатели.

Виц на деня

Когато ми е скучно , вземам бърз кредит и чакам да дойдат мутри да си искат парите !

Майк Тайсън

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви