Двама млади мъже са задържани за телефонна измама, при която са били отнети 11 000 лева от 79-годишна жена. Лицата са на 21 и 25 години – от Карнобат.

Единият от тях се е представил за служител на полицията. Убедил възрастната жена да изтегли спестяванията си да и да ги остави в близост до контейнер на хипермаркет в Айтос.

„Първоначално за двамата мъже е взета мярка „задържане за 72 часа“, след това бе взета постоянна мярка „задържане под стража“, която още не е влязла в сила“, заяви наблюдаващият прокурор Милена Стойчева.

Главен инспектор Петър Иванов от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас посочи, че двете лица съпричастни към извършването и на още телефонни измами на обща стойност над 90 000 лева.

Във връзка със зачестилите телефонни измами на територията на Карнобат и Айтос на 19 ноември в ОДМВР – Бургас бе получена информация за две лица, съпричастни към тези измами. Така бяха организирани незабавно оперативно-издирвателни мероприятия в тези две околности. Лицата бяха установени и задържани непосредствено след извършването на телефонна измама, от която е пострадала 79-годишна жена. Сумата и личните вещи на жената бяха установени при задържането на лицата при самите тях“, поясни гл. инсп. Иванов.

При извършване на проверки в обитаемите от тях адреси са били установени още ценности и вещи, от които може да се направи заключение, че лицата са съпричастни към извършването на общо 7 броя телефонни измами на територията на град Карнобат на обща стойност над 90 000 лева. Те са извършени в период 1 месец назад във времето.

Наказанието за двамата предвижда от 1 до 8 години „лишаване от свобода“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви