Прогнозирането на температури през есента и зимата е почти невъзможно. В един момент е облачно и имаме чувството, че замръзваме, а на следващия слънцето грее с пълна сила и започваме сериозно да намразваме пуловера си. Вместо да се обличаме рисково и да съжаляваме след време, вицепрезидентът на Aerie Design Андреа Ягарич казва пред InStyle, че наслояването на дрехи може да ни помогне да сме подготвени за всяка една метеорологична изненада.

„По-хладните месеци естествено ни дават повече възможности да експериментираме с това, което да облечем за деня“, споделя тя пред InStyle. Добавя, че е добре да потърсим варианти, които са многофункционални и ни дават свободата да ги комбинираме по много различни начини. Наслояването на дрехи също така ни позволява да си развием въображението с дрехи, които рядко носим и дори сме отписали от ежедневието си.

Позволете си да експериментирате с различни материи, шарки и цветове, тъй като възможностите ви са безкрайни. Ето няколко начина, по които да бъдете едновременно стилни и затоплени през студените месеци.

1. Лятна рокля

Не бързайте да прибирате всичките си рокли в гардероба. Когато температурите започнат да падат драстично, изберете модел от лятото, който да облечете върху боди с дълъг ръкав или пък пуловер.

Ако роклята е малко по-прилепваща, съчетайте я с по-свободна материя за уютен контраст и поддържайте нещата небрежни с класически обувки като маратонки или боти. Аксесоарите е добре да ги ограничите до минимум.

2. Пончо

Изтрийте изображението, което имате в главата си, съставено от шумящи, жълти пластмасови модели, защото пончото не е просто облекло за дъждовен ден. То е чудесна алтернатива на пуловер за есенните дни, които не са твърде студени, но пък и не са прекалено топли. Облечете пончото върху прилепнал потник или поло, комбинирайте го с дънки и ако температурите се повишат, веднага може да се отървете от него.

Хубавото на пончото е, че не е много обемисто, което ви позволява да го сгънете няколко пъти и да го поставите в чантата си. Ако ви се налага да излизате след работа и температурите отново паднат, спокойно вадите пончото и се превръщате в най-умния човек в случая. Хем сте стилни, хем ви е топло и уютно.

3. Плетени жилетки

Плетените жилетки са едни от задължителните дрехи след приключване на лятото. Те ви позволяват да избирате от различни модели и цветове, като ги съчетавате по невероятен начин с останалите си тоалети. Мелиса Акай препоръчва да комбинирате жилетка с блуза с големи ръкави или пък по-летен модел, който да допълва специфичния стил на плетивото.

4. Яке Bomber

Обличането на Bomber яке или леко палто върху суитшърт е тенденция за носене на ежедневен стил, която е идеална за пазаруване в прохладните уикенди. Завършете визията си с широки дънки и маратонки, а когато температурите паднат драстично, Ягарич предлага да удвоите якетата.

„Този многослоен външен вид не само внася измерение във вашето облекло, но ви дава гъвкавост да свалите по-голямото яке, необходимо за допълнителна топлина, и да покажете по-модния модел, който носите отдолу“, казва тя пред InStyle.

5. Пуловер и риза

Класическа комбинация, която почти всеки от нас е пробвал. Пуловерите са чудесни да се носят върху карирани или едноцветни ризи, тъй като добавят стил към външния вид, но в същия момент и осигуряват нужната топлина. Тази техника за наслояване е подходяща и за начинаещи в модните тенденции, тъй като най-вероятно вече имате нужните дрехи в гардероба си.

6. Блуза и поло

Ягарич казва пред InStyle, че един от най-лесните начини за наслояване е чрез добавяне на поло под блузата. Тениските с графични дизайни и дънковото яке ще придадат страхотен вид на ежедневното ви облекло.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви