Добро утро
Започва един прекрасен ден

Добро утро в неделя 22.11.2020г.

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 7,10ч. и ще залезе в 16,42ч. Температурата ще бъде между 3 и 8 градуса. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от север със скорост 4,0 м/сек.

Късметче за деня

“Времето е твърде бавно за тези, които чакат, твърде бързо за тези, които се страхуват, твърде дълго за тези, които скърбят, твърде кратко за тези, които се радват, но за тези, които обичат, времето е вечност.”

Хенри ван Дайк

Събитията на този ден

1497 г. – Вашко да Гама достига нос Добра надежда.

1906 г. – На международна конференция в Берлин е възприето съгласие сигналът SOS да бъде международен при търсене на помощ.

1916 г. – Американският писател Джек Лондон се самоубива.

1943 г. – България във Втората световна война: по наказателно дело №1541/1943 г. на гарнизонното стрелбище в София са разстреляни Александър Пеев, Емил Попов и Иван Владков

1946 г. – Съставено е правителство на ОФ с министър-председател Георги Димитров.

1963 г. – Американският президент Джон Кенеди е застрелян в Далас. Вицепрезидентът Линдън Б. Джонсън става 36-ия президент на САЩ след смъртоносното покушение.

1967 г. – ООН приема резолюция, която задъжава Израел да изтегли войските си от арабските територии.

1974 г. – Организацията за освобождение на Палестина получава статус на наблюдател в ООН.

1975 г. – В Испания е възстановена монархията и Хуан Карлос I става крал.

1977 г. – Започват редовни полети с Конкорд от Париж и Лондон до Ню Йорк.

1988 г. – В Палмдейл (Калифорния) е демонстриран свръхсекретния бомбардировач B-2 Spirit.

1990 г. – Маргарет Тачър подава оставка като министър-председател на Великобритания.

2005 г. – Ангела Меркел става първата жена – канцлер на Германия.

 Рожден ден

1602 г. – Елизабет Бурбонска, френска принцеса, кралица на Испания и Португалия като съпруга на Филип IV († 1644 г.)

1710 г. – Вилхелм Фридеман Бах, германски композитор († 1784 г.)

1819 г. – Джордж Елиът британска писателка († 1880 г.)

1833 г. – Добри Войников, български писател († 1878 г.)

1883 г. – Сирак Скитник, български поет († 1943 г.)

1890 г. – Шарл дьо Гол, френски генерал и политик, президент на Франция от 1959 до 1969 г. († 1970 г.)

1913 г. – Асен Босев, български писател († 1997 г.)

1913 г. – Бенджамин Бритън, английски композитор († 1976 г.)

1932 г. – Робърт Вон, американски актьор († 2016 г.)

1933 г. – Надя Кехлибарева, българска поетеса († 1988 г.)

1958 г. – Джейми Ли Къртис, американска актриса

1958 г. – Росица Вълканова, българска актриса

1967 г. – Борис Бекер, немски тенисист

1978 г. – Велимир Иванович, сръбски футболист

1980 г. – Ярослав Рибаков, руски лекоатлет

1982 г. – Якубу Айегбени, нигерийски футболист

1984 г. – Скарлет Йохансон, американска актриса

Празници

Днес – 22 ноемрви, е Ден на адвоката.

На този ден Петото Народно събрание приема първия закон за адвокатите в България. Датата 22 ноември се отбелязва като професионален празник с решение на Висшия адвокатски съвет от 26 февруари 2005 г.

Хороскоп

Овен

Не е зле да преосмслите отношенията си със своята романтична половинка. Дайте си сметка, че трябва да отхвърлите всичко, което Ви пречи да вървите напред. Ако смятате, че сте направили всичко възможно, би трябвало да се замислите за внасяне на кардинални промени в ситуацията.

Телец

Днес е голяма вероятността, някой Ваш приятел да престане да Ви бъде само приятел. Само че преди да се решите на подобна крачка, замислете се, защото приятеля при всички положения ще загубите. Ако сте твърдо уверени в своите чувства – тогава дерзайте.

Близнаци

Съвместните финансови и разни други парични въпроси , свързани с Вашия любим човек, може да се окажат сложна тема за обсъждане.

Това означава, че трябва да заемете твърда позиция, ако се отнася за някой роднина или приятел, които имат навик да взимат пари на заем и да не го връщат навреме.

Може и да изпитвате чувство за вина, тъй като не сте им помогнали, но така ще съумеете да избегнете множество проблеми, които биха възникнали, ако се бихте съгласили.

Рак

Това е един от онези дни, когато може да си позволите практически всичко. Вашият личен авторитет едва ли ще бъде поставен под съмнение.

Обещават да бъдат успешни контактите с хора от чужбина, с известни фигури в областта на науката, социалната дейност, политиката и юриспруденцията.

Ще имате успех във всички начинания, които се отнасят до свободното и индивидуално творчество. Възможни са щастливи събития, свързани с децата или семейството, а може и с любовния живот.

Лъв

Чувствате, е на практика в работата сте попаднали в задънена улица. . Това не е най-приятното състояние, но ако обсъдите своите отдавнашни мечти, , отново ще усетите надежда.

Открити сте за нови идеи, но много силно Ви напряга чувството, че трябва незабавно да вземете решение по този повод. Ангажирайте мозъка си и творческото решение само ще се появи…

Дева

Колкото и да се опитва днес Вашият любим човек да Ви докаже, че не му е все едно какво мислите, чувствате или искате, но просто не може да го изрази в необходимата степен, това ще му се удава доста трудно.

Задачата Ви е, да го разберете от половин дума, или просто да му повярвате. Останалото ще се нареди.

Везни

В никакъв случай днес не давайте никакви обещания. Може само след вечеря, когато си почивате след обилния обяд. Защото иначе , съвсем точно, ще вземете неправилно решение, доето значително ще увреди отношенията с любимия Ви човек.

Скорпион

Притежавате завидна настойчивост, която представителите на другите знаци намират за възхитителна, и която в някои отношения се явява преимущество, а в други – недостатък.

В професионалния свят резултат на такова фокусиране става успехът, но в личните съвсем не е така. Емоциите и огорченията могат зле да се отразят на Вашето самочувствие и настроение.

Постарайте се да избегнете импулсивното и арогантно поведение. В професионалната Ви работа може да се появят конфликти, мотивирани от властта и авторитета. Времето не е подходящо за решаване на парични проблеми.

Стрелец

Днес ще Ви се иска да прегърнете своя любим човек и да не го пускате по възможност никъде без Вас и , разбира се, никога. Ако това не се получи, а най-вероятно така и ще стане, постарайте се да се наслаждавате на всяка секунда, прекарана заедно. Те са действителното щастие.

Козирог

Днешният ден ще бъде благоприятен за срещи с близки хора и с роднини. Може да се позанимавате с домашна работа и да организирате семеен празник. Общуването днес ще бъде приятно и увлекателно и ще научите много интересни неща.

Бъдете открити за нова информация. Разговорите ще бъдат интелектуални. Вероятни са материални придобивки и парични постъпления.

Водолей

Ще можете да постигнете добри резултати в професионалната си дейност, даже и да не придавате голямо значение на работата си. Това именно е денят, в който успехът сам ще се пъха в ръцете Ви, независимо дали полагате макар и минимални усилия, за да се възползвате от ситуацията.

Ясно е, че за главозамайващи кариерни висоти днес може само да мечтаете, но пък подобряване на финансовото положение през този ден е напълно възможно.

Отношенията Ви с близките се подреждат добре, а Вие ще се окажете и дипломат, и миротворец, и източник на всеобща радост. Така че не губете оптимизмът и доброто си настроение!

Риби

Изгубили сте много време, за да вземете някакво сериозно решение, или да определите своята философска позиция.. И ако днес някой постави Вашата гледна точка под съмнение, не трябва да се съмнявате в нея.

Въобще не сте задължени, да изслушвате това. Другите хора прокарват своите собствени интереси и не разбират, към какво се стремите Вие.

Може да опитате да им го обясните, но е твърде вероятно само да си загубите времето. Те са твърдо убедени в своята правота също като Вас, и затова едва ли ще успеете да стигнете до компромис.

Източник: https://lamqta.com

 

Какво да прочетем

Вдовицата на бога

Автор: Пламен Григоров

Той можеше да вижда насън като наяве. Затваряше очи, спомняше си миналото и виждаше бъдещето. Можеше „да влезе“ във всеки човек, можеше да го „изтрие“ и да вкара в тялото му друг, който да изпълнява безпрекословно неговите заповеди. Можеше да подчини всеки човек или животно и да го превърне в своя марионетка.

Научи се да излиза от тялото си и да се вселява в съзнанието на друг. Но не го правеше. Петдесет години живя с товара на Силата като обикновен човек и не пожела да се ожени за Вдовицата на Бога. А тя му се предлагаше с цялата си прелест и зловещина. Но пред нея Пантелей Пантев предпочете Поезията…
Само че Властта – Вдовицата на Бога, го беше залюбила до смърт…

Виц на деня

– Господин обвиняем, осем свидетеля потвърдиха пред уважаемия съд, че точно вие сте извършили кражбата! – казва съдията.
– Господин съдия, почитаеми… Ако знаете на мен какви ми ги наприказваха за вас осем адвоката, ама аз да не би да им вярвам!?

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви