Извънредното положение от 13 март 29020 година и усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, предизвикаха изключителен натиск върху бюджета и наложиха предприемане на драстични мерки за ограничаване на извършваните разходи с публични средства.

Усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, драстично нарасналият брой заразени през последните дни и заповедите на министъра на здравеопазването поставиха пред изпитание бургаските болници.

Откриването на нови COVID отделения изостри проблема с липсата на персонал, който да работи в тях. На призива за помощ на управителите на болниците се отзоваха медицински сестри от детски градини и училища.

Във връзка с това има предложение от кмета Димитър Николов неизразходените средства за 2020 г. в размер на 23 000 лева от Общински здравен фонд да бъдат пренасочени за изплащане на индивидуални награди в размер на 1 000 лева на медицински сестри от общинско здравеопазване, които са постъпили на работа в ковид отделения на бургаски болници

Очаква се предложението да бъде прието на предстоящата сесия. Не са ясни принципите, по които ще бъдат определени наградените медици.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви