Над един милиард внесени от НАП Бургас в бюджета
Над един милиард внесени от НАП Бургас в бюджета

Преместването на АЕГ „Гео Милев“ и СУ „Д. Чинтулов“ в нови сгради наложи спешни действия по оценка състоянието на сградния фонд. Огледът на училищните сгради показа, че последните етажи на сградите не са ползвани през последните десетина години и състоянието на класните стаи е в невъзможност да посрещне ученици на 15 септември. По тази причина се наложи спешен ремонт.

Директорът на СУ „Добри Чинтулов“ възложи ремонта чрез обществена поръчка на фирма, на обща стойност 52 832 лв.

По решение на комисията за разпределение средствата за резерв в държавна дейност ще бъдат предоставени 15 000 лева, а за разплащане задълженията по договора е необходимо Община Бургас да осигури на СУ „Добри Чинтулов“ още 25 832 лв.

И директорът на АЕГ „Гео Милев“ стартира обществена поръчка на обща стойност 248 338 лв. за ремонт

След искане за финансиране от кмета на Община Бургас до Министъра на образованието и науката бяха осигурени средства в бюджета на АЕГ „Гео Милев“ в размер на 100 000 лева. За изпълнение на задълженията по договора е необходимо Община Бургас да осигури на училището още 120 000 лева.

Средства не са предвидени в началния бюджет за 2020 г., но могат да бъдат осигурени за сметка на неосъществени поради пандемията от COVID-19 мероприятия и дейности

по Общински програми и дейности в „Образованието“ икономии от средства предвидени в Капиталова програма за реализация на Проект „Първокласно начало“ и средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой.

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви