Отменят плувните състезания
Отменят плувните състезания

След водната топка и родното плуване отложи състезания за следващата година

Два старта по програма на Българска федерация по плувни спортове паднаха от календара. Това са държавните лични отборни първенства за юноши и девойки младша, старша възраст, мъже и жени, и шампионатът за деца. Домакин на двете състезания беше предвидено да е бургаският „Парк Арена ОЗК“.

Държавното за юноши, девойки, мъже и жени трябваше да се проведе от 26 до 29 ноември. Това за деца – от 11 до 13 декември.

Решението шампионатите на 25-метров басейн да бъдат отменени е било взето на извънредно онлайн заседание на Управителния съвет на БФПС

Причината е само една – пандемията от Ковид-19. За последната седмица броят на заболелите с вируса бележи ръст в България, което прави изключително тежка епидемиологична обстановка в страната.

„Желанието ни е да съхраним здравето и живота на нашите състезатели, треньори и съдии, наложените ни в момента ограничения, с които следва да се съобразяваме, вярваме че за в бъдеще ще допринесат за постигането на високите цели, които всички ние сме си поставили“, се казва в съобщението до плувните клубове, подписано от Георги Аврамчев, председател на БФПС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви