Даниел Стоянов
Даниел Стоянов

Младата надежда в родния тенис – Даниел Стоянов ще трябва да почака с дебюта си на световна сцена

Състезателят на ТК „Нефтохимик“, с треньор Евгени Генов, извоюва правото си да играе на финалите на силния международен турнир от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“, който трябваше да се проведе тези дни в „Рафа Надал Академи“ в Майорка, Испания.

Заради пандемията от Ковид-19 организаторите на световния турнир отложиха финалите. Вместо от 14-ти до 17-ти ноември, надпреварата ще се проведе от 15-ти до 18 февруари следващата година

България участва в програмата за четвърта поредна година. След отлаганията поради епидемията от коронавирус, в БФТ проведе 6 турнира във възрастовите групи до 9 и 10 г. и 4 турнира до 11 и 12 г. В тях децата се съревноваваха помежду си, за да излъчат представителите за международните финали. Класираните състезатели на първо място в крайните ранглисти получават възможността да участват във финалния световен турнир.

Даниел Стоянов оглави първото място в ранглистата на Киндер+ при момчета до 9 г. В Испания деветгодишният талант ще се конкурира с националните шампиони в този проект от много други държави

Това е първата важна стъпка към големия европейски тенис, която възпитаникът на ТК „Нефтохимик” направи. От общо шест квалификационни турнира бургаското момче записа пет победи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви