50-годишен мъж тормози съседи, заплашва с нож учителки и деца от детска градина. Поредният случай на тормоз днес е от село Маринка.

Става дума за Иван Ангелов. До скоро живял с възрастната си майка, която след поредния побой вкъщи е отведена в старчески дом. От него се страхуват всички в селото. Хората избягват дори да го погледнат, за да не предизвикат гнева му.

„Започнал е към случаен минувач да отправя обиди и закани против живота му, в нетрезво състояние като е извадил нож. След като се е уплашил човека се е обадил на спешния телефон 112 и са пристигнали полицейски служители от 4-то РПУ. Вместо да преустанови заплахите агресията се е насочила към тях. Започнал да размахва ножа към тях, започнал също да се заканва на тях със същите закани и обиди, след като са пристъпили да го задържат оказал съпротива“, разказва прокурор Димитър Илиев – районна прокуратура Бургас.

Криминално проявеният мъж подписва предупредителен протокол и е освободен. Два дни по-късно обаче агресията на Иван се насочва към детската градина, която се намира в близост до дома му.

„Иван беше на улицата с нож в ръка, псуваше, крещеше, почна да крещи по мене след това разбира се има движение доставчици идват, помощник възпитателката и домакинката излиза. Той крещя и по тях, заплашва ги, обижда ги, държа се непристойно, в един момент дори си показа и половия член, така че абсолютно недопустимо“, добавя Гергана Вълкова – директор на детската градина в с.Маринка.

Арестът на Иван е като сцена от екшън. Решението на бургаския районен съд – ефективна двугодишна присъда. Оказва се, че 50-годишният Иван Ангелов вече е лежал в затвора за убийството на братовчед си, който намушкал с нож при приянски скандал. И въпреки поредната присъда в селото продължават да се страхуват.

„Ще дойде ще ни избие. Той идва да ни убива и дъщеря ми и мене. Много ме е страх вече да кажа нещо лошо за него, че идва да ни убива с Ленчето, дъщеря ми. А пък ние не го оставяме, дъщеря ми е много милостива, хляб му дава, манджичка му дава, аз парички му давах, помагахме му“, разказва Минка Господинова – леля на Иван.

Оказва се, че в момента агресивният мъж е не в ареста, а в дома си. Защото нямало опасност да се укрие. Очаква се да влезе зад решетките до дни. Поредната си присъда ще изтърпи при строг режим.

А докато конвоя на съдебна охрана отведе Иван, за да излежи поредната си присъда, жителите на село Маринка ще продължат да живеят във страх.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви