Добро утро!
Започва един прекрасен ден

Добро утро в четвъртък 19.11.2020г.

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 7,06ч. и ще залезе в 16,44ч. Температурата ще бъде между 8 и 12 градуса. Ще има променлива облачност. Вятърът ще е полусилен от североизток със скорост 8,6 м/сек.

Късметче за деня

„Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им е това, което прави живота смислен.“

– Джошуа Дж. Марин

Събитията на този ден

461 г. – Либий Север е провъзгласен за римски император в Равена.

1493 г. – По време на втората си експедиция Христофор Колумб открива остров, който кръщава Сан Хуан Батиста (по-късно преименуван на Пуерто Рико).

1703 г. – Поставено е началото на мистерията за Желязната маска със смъртта на един затворник в Бастилията, чието име и престой в тъмницата са пазени в строга тайна.

1863 г. – Президентът на САЩ Ейбръхам Линкълн изнася известното си Гетисбъргско обръщение.

1969 г. – Аполо 12 каца на Луната, а Чарлс Конрад и Алън Бийн стават третия и четвъртия човек стъпили на лунната повърхност.

1977 г. – Египетският президент Ануар Садат става първият арабски държавен глава, направил официално посещение в Израел.

1979 г. – От Ленинград за Москва поема първия си курс високоскоростният влак Р-200.

1985 г. – Студената война: В Женева е осъществена, за първи път, среща между президента на САЩ Роналд Рейгън и генералния секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов.

1999 г. – Китай успешно изстрелва своя първи експериментален космически кораб, Шънджоу 1.

2003 г. – официално е открит португалският футболен стадион Ещадио Д-р Магаляеш Песоа.

 Рожден ден

1711 г. – Михаил Ломоносов, руски учен († 1765 г.)

1831 г. – Джеймс Гарфийлд, 20-и президент на САЩ († 1881 г.)

1889 г. – Димитър Шишманов, български писател († 1945 г.)

1917 г. – Атанас Малеев, български лекар († 2001 г.)

1917 г. – Индира Ганди, министър-председател на Индия († 1984 г.)

1926 г. – Люба Алексиева, българска актриса († 2015 г.)

1933 г. – Лари Кинг, американски журналист

1936 г. – Любиша Самарджич, сръбски актьор († 2017 г.)

1936 г. – Надежда Хвойнева, българска певица († 2000 г.)

1938 г. – Тед Търнър, американски медиен магнат

1941 г. – Иванка Христова, българска лекоатлетка

1941 г. – Наталия Бардская, българска актриса

1942 г. – Келвин Клайн, американски дизайнер

1953 г. – Олимпи Кътев, български политик

1953 г. – Робърт Белтран, американски актьор

1954 г. – Иван Андреев, български актьор

1961 г. – Мег Райън, американска актриса

1962 г. – Джоди Фостър, американска актриса

1964 г. – Любен Дилов, български политик

1965 г. – Лоран Блан, френски футболист

1969 г. – Филип Адамс, белгийски състезател от Формула 1

1972 г. – Васил Кръстев, български футболист

1975 г. – Бастиан Райнхарт, немски футболист

1982 г. – Муса Койта, френски футболист

1990 г. – Николай Банков, български футболист

Празници

Подобно на Международния ден на жената в Тринидад и Тобаго през 1999 г. се заражда инициативата на 19 ноември да се чества Международен ден на мъжа. Тази дата е заимствана от Индия, където на 19 ноември се чества Ден на мъжа. Идеята се подкрепя от ООН.

Все още в малко страни в света се чества Ден на мъжа. Този празник е на различни дати.

Хороскоп

Овен

Недоволни сте от много неща в своя живот, но за сега още не знаете какво трябва да направите.

Днес сте обидчиви повече от обичайното, а освен това сте чувствителни и раними. С Вас е трудно да се преговаря и затова всяко обсъждане може да прерастне в конфликт или безкраен спорт.

Правите много, за да заслужите одобрението на близките си и сериозно преживявате, ако не го получите в достатъчно количество. Ако през този ден намерите начин деца да се поглезите, настроението Ви незабавно ще се подобри.

Телец

Опитвате се да успеете с всичко, и затова не успявате нито на една дейност да отделите достатъчно внимание и време. Това се отнася и за личния Ви живот.Ако имате любим човек, бъдете уверени, че това силно го обижда.

А ако нямате – в близко време няма и да се появи: за него просто няма да Ви достигнат време, сили и енергия.

Близнаци

Tрябва да сте крайно внимателни в работата. Има голяма вероятност за неуспехи, а и за досадни грешки, към които някой непременно ще се стреми да привлече вниманието на шефовете.

Бъдете изключително внимателни, ако се наложи да имате работа с недоброжелатели или с хора, които не са Ви симпатични: днес може да станете жертва на техните интриги.

Тези, които Ви обичат, са снизходителни към Вашите слабости, и затова днес ще Ви простят както капризи, така и пропуски. Денят е подходящ за романтични срещи и за излизане в обществото. Възможни са неочаквани подаръци.

Рак

Още от рано сутринта ще се окажете в идеално положение да постигнете нещо много важно, особено в отношенията с другите хора.

Ще Ви бъде много по-лесно да установите партньорски или романтични отношения, защото сега много лесно ще общувате и ще бъдете изпълнени с ентусиазъм.

При Вас започва много конструктивен период. Уверени сте в своите сили, а желанието Ви да промените живота си към по-добро, е силно като никога.

Лъв

Днес ще бъдете източник на най-безумните идеи. Решенията Ви за решаване на проблемите с Вашия любим човек или някакви други проблеми, ще са толкова оригинални, че на Вашият най- близък човек понякога ще му става страшно. Впрочем, той може да гледа от Вас и скоро да стане същия…

Дева

Не се застоявайте в къщи – свежият въздух ще Ви е от полза. Като цяло денят е подходящ за пътувания, екскурзии и активен отдих. Новите запознаства ще бъдат преимуществено с приятелски характер.

Ако искате отношенията да се развиват в романтично направление, не форсирайте събитията. Сега не е време за проява на инициатива. В краен случай се ограничете с намеци.

В общуването със своите близки се придържайте към уверен тон и бъдете вежливи, но настоявайте на своето. Истината е на Ваша страна.

Везни

Много ще е трудно за Вашия любим човек да се примири с факта, че не всичко в живота му върви в онова направление, по което би му се искало, нито става точно във вида, по който той го е планирал.

Само Вие можете да му помогнете да намери себе си в хаоса на създалата се ситуация, както и да се почувства по-уверен и свободен.

Скорпион

Днес ще Ви бъде тъжно и самотно в компанията на Вашия любим човек, дори той да положи всички възможни и невъзможни усилия за да измени ситуацията. Тя ще се измени само в случай, че Вие силно поискате това, и насочите доста усилия за изпълнение на това желание.

Стрелец

През това денонощие може постепенно да се превърнете в чоек, който иска колкото се може повече да се наслади на живота. Възможно е да криете своите прищевки и пристрастия от околните, но себе си няма да успеете да измамите.

През това време може да се усили Вашата вътрешна потребност от любов, съчувствие, внимание.

Признание, домашен уют и емоционална хармония към някого, а също (ако, разбира се, сте сериозно влюбени), за тясно интимен контакт с обекта на Вашата страст. Това е не лош момент за за изпълнение на конфеденциални поръчки или за тайни срещи.

Козирог

Преди да се решите на каквато и да било отговорна крачка, обезателно се посъветвайте със своя любим човек. Той по своему ще направи разбор на ситуацията и едновременно с това може да се окаже автор на доста ценни съвети, които ще Ви бъдат от голяма полза, когато започнете да реализирате своя план.

Водолей

Днес ще можете да отделите време за своите лични желания и предпочитания. Може да избухнат чувства към нови познати, както и да се започнат романтични отношения. Днес ще бъдете чувствителни и емоционални.

В работата може да се ръководите от по- възрастните и опитни колеги. Вечерта е подходяща за срещи с приятели и за интересни разговори.

Риби

На Вашия любим човек днес няма да се наложи дълго да Ви обяснява, какво именно трябва да правите по-нататък, как да се държите и какво да предприемете, тъй като ще сте повече от самостоятелни по дадения въпрос.

Постарайте се, обаче, да не пренебрегвате неговите съвети – за всеки случай.

Източник: https://lamqta.com

Какво да прочетем

Шантарам
Световен бестселър

Шантарам

Автор: Грегъри Дейвид Робъртс

Книгата, за чиито филмови права Warner Bros. плати 2 милиона долара.

Световният бестселър ШАНТАРАМ е роман, базиран на лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 г., след разпадането на брака си Грегъри Робъртс развива хероинова зависимост.

Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за една година успява да задигне 38 000 долара. Наречен е „бандитът-джентълмен“ заради това, че използва думи като „моля“ и „благодаря“ и носи костюми от три части по време на обирите си.

Заловен е и получава 19-годишна присъда. Две години по-късно успява да избяга от затвора посред бял ден. Бяга за Бомбай, където създава безплатна клиника за бедняци. По-късно се свързва с Бомбайската мафия, за която работи години наред…

Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти… Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз… През 1990 г. е окончателно заловен във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си.

В затвора написва бестселъра ШАНТАРАМ, който е преведен на немски, френски, испански, италиански, руски, а сега и на български език! През 2004 г. правата за филмиране на романа са купени от киноиндустрията в лицето на Джони Деп и Warner Bros.
Днес Грегъри Дейвид Робъртс живее в Мелбърн, Франция, Германия и Бомбай.

Виц на деня

Симптомите на Covid 19 са същите, както когато жена Ви Ви вземе телефона:

  1. Затруднено дишане
  2. Втрисане

З. Болки в стомаха

  1. Болки в главата
  2. Разстройство

А, когато попита, на кого е този номер, тогава започва и сухата кашлица!

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви