Летящи таксита в САЩ
Летящи таксита в САЩ

Първият център за летящи таксита в САЩ ще бъде построен през 2025 г. в Орландо, Флорида

Летящото превозно средство ще превозва по 4 пътници от този град до Тампа само за половин час. Сега пътят с кола от единия до другия град обикновено отнема час и половина. За това съобщава Daily Mail.

Желаещите да се возят на това такси самолет, ще имат възможност да резервират превозно средство директно от телефона си, точно като в приложенията Uber и Lyft, съобщиха местните власти. Очаква се цената на пътуването да бъде същата като тази на първокласно такси, но с нарастването на популярността на технологията, цената ще намалее.

Летателните апарати ще бъдат доставени от Lilium Aviation. В момента този транспорт може да измине разстояние от 300 км само за един час, което може да реши проблема със задръстванията и да освободи пътниците от притесненията, свързани с посещението на аерогарата.

Кметът на Орландо Бъди Дайър каза, че за да може новата технология наистина да промени транспортната екосистема и да донесе ползи за хората, ще трябва да обедини усилията на градските администрации, транспортните оператори и производителите на такситата-самолети. „Бяхме фокусирани върху намирането на подходящите партньори, за да станем световен лидер в челната въздушна мобилност“, коментира кметът на града.

Някои експерти са на мнение, че комерсиализацията на летящите таксита ще създаде инфраструктурни и технически проблеми, като например контрола на въздушното движение

След завършване на центъра за летящи таксита проекта в Орландо, в града може да се появят над сто нови работни места. Lilium обещава, че служителите, работещи на терминала, ще получават средна годишна заплата от $66 000, което надвишава заплатата на работниците в обществения наземен транспорт. Освен това градът изчислява, че центърът за въздушен транспорт може да генерира $1,7 млн. за икономиката за десетгодишен период на експлоатация.

Преди три години Uber обяви, че до 2020 г. летящи таксита ще се появят в Лос Анджелис, Далас и Дубай.

stroiteli-bg.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви