Купата
Купата "Жулиета Шишманова"

Френската треньорка Александра Конова спечели приза „Жулиета Шишманова“ от международния онлайн турнир. Българката е наставник на победителката в многобоя – девойки, Лили Рамонаско

Конова повече от десет години работи и живее във Франция
Конова повече от десет години работи и живее във Франция

Конова повече от десет години работи и живее във Франция. Успехът на нейната възпитаничка идва в навечерието на Европейското първенство 2020, в което Рамонаско ще участва. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в Киев, в края на месец ноември.

В България Александра Конова е работила като треньорка в клуб „Левски Илиана“

 

На клубно ниво победителка в турнира по художествена гимнастика при жените стана Анджелика Казакова. Състезателката на СКХГ „Грация“ /Варна/ извоюва три златни и един сребърен медал. Наградата „Жулиета Шишманова” получи нейната треньорка Светлана Юриевна.

победителките
победителките

 

Традиционният турнир за приз „Жулиета Шишманова“ тази година се проведе по нетрадиционен начин

Заради пандемията надпреварата той протече в две части – на клубно ниво в спортна зала „Младост“ и международен онлайн турнир. В онлайн надпреварата се състезаваха гимнастички от 9 държави, като всяко момиче изигра съчетанието си вкъщи. Общо 52 родни грации от 11 клуба участваха в турнира.

Супервайзер на турнира бе трикратната световна шампионка и гимнастичката на столетието и член на Техническия комитет на ФИГ Мария Гигова. Главен съдия – Росина Атанасова – генерален секретар на БФедерация по художествена гимнастика.

Посланик на състезанието беше капитанът на националния отбор-жени /индивидуално/ Невяна Владинова

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви