бебешка коса
бебешка коса

Какво представляват „бебешките коси“?

Под бебешка коса разбираме късата коса, която обикновено не надвишава 1-2 см дължина, не е много гъста и расте върху линията на косата

Тя е особено забележима на челото, около ушите и шията и представлява първата фаза на растеж на новата коса.

По-скрито или по-видимото присъствие на бебешката коса зависи особено от цвета и дебелината на косъма. Добре е да не се прибягва до драстични методи за нейното премахване, тъй като няма перманентно решение и съществува риск от влошаване на ситуацията.

Бебешка коса: причини за появата й

Бебешката коса се появява най-често поради третиране на косата, което води до по-кратък растеж и невъзможност от достигане на дължината и здравината на останалата коса. Този нов растеж се дължи на няколко фактора, включително и генетични причини. При някои хора бебешката коса се появява циклично и след това преминава в нормална дължина.

Бебешката коса е по-забележима при тъмните коси, отколкото при по-светлите. Появата на такива кичури може да се дължи и на бременност. Всъщност в този период обилният косопад и поява на бебешка коса е често срещано явление. След раждането обаче косата се връща към нормалния си растеж.

Стресът също може да окаже голямо влияние, както по отношение на загубата на коса, така и върху появата на бебешката коса. Стресът за косата може да бъде резултат от твърде силно стягане с ластици, но също така и от агресивни процедури и продукти, твърде високи температури на водата по време на миене и сушене. Всички те отслабват косата, довеждайки до появата на бебешка коса. Във всички тези случаи обаче наличието на бебешка коса обикновено е временно.

5 начина за стилизиране на бебешката коса

1. Гел

Бърз и лесен начин да накарате бебешката коса да изчезне за няколко часа е да използвате гел за коса. Този продукт има тенденция да придава добре дефинирана форма на косата, за разлика от другите по-леки продукти. Затова е идеално, когато правите висока опашка или във всеки случай, когато искате прическа, при която косата да прилепне назад. Просто нанесете няколко капки гел върху малък гребен и разресвайте бебешката коса назад, така че да прилепне към другата коса и да остане в желаната позиция.

2. Използвайте лак за коса

Подобна, но по-гъвкава алтернатива е комбинираното използване на лак за коса и четка за зъби: веднъж напръскан, лакът за коса ви позволява да движите косата си, за да й придадете най-подходящата поза. Благодарение на четката за зъби и нейните малки косъмчета, бебешката коса може да се среше надолу, настрани или назад, в зависимост от резултата, който искате да постигнете.

3. Акцентирайте върху тях

Един от начините да оформите бебешката коса, вместо да я скриете между по-дългите кичури, е да използвате вакса за коса, за да фиксирате косата на челото. Това е модерен стил, приет и от известни личности, който придава леко ретро вид. Всъщност, благодарение на ваксата, можете да придадете на косата си предпочитаната форма, като я оставите гладка и права или с леки вълни.

4. Правилната дължина

Днес има прически, които идеално се съчетават с бебешката коса, придавайки им достойнството, което заслужават. Сред тях откриваме особено подстрижките с леки вълни. Късият и вълнообразен боб, но също така и пикси прическата, дават възможност на бебешката коса да изглежда перфектно на мястото си. Тези, които просто не искат да ги скрият, могат да изберат прическа на пластове или страничен бретон. И двета визии са идеални за смесване на късите кичури с останалата част от косата.

5. Идеалната прическа

Прическите ви позволява да управлявате по-добре бебешката коса. Например, популярните днес, небрежни плитки, опашки или кокове, които позволяват на кичури коса да избягат от ластика. С една от тези прически бебешката коса се слива с визията, придавайки и завършеност.

 

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви