По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Иван А. Постановеното наказание е постигнато в рамките на проведено бързо производство.

Иван А. е подсъдим за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводено със съпротива срещу полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Престъплението е осъществено на 01.11.2020г. и 03.11.2020 г. пред детска градина в село Маринка, общ. Бургас.

По време на разследването е установено, че на първата посочена дата подсъдимият отправил заплашителни думи, изрази и обиди, насочени към случаен минувач. Направил същото и спрямо дошлите на място двама полицейски служители, крещейки заплашителни и нецензурни думи срещу тях.

На втората посочена дата подсъдимият крещял заплашителни думи, изрази и обиди спрямо директорката и две учителки в детската градина. Иван А. се е съпротивил по време на ареста, обиждал, заплашвал, размахвал нож, дърпал и бутал полицейските служители, които изпълнявали служебните си задължения.

Установено е също така, че Иван А. е многократно осъждан. Една от присъдите спрямо него е постановена за извършено убийство на мъж от село Маринка, осъществено през 2009 година. Той е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода“ до 2018 година.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви