Разпоредил съм експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи по повод изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост на Република България.

Чрез него ще се стартира стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране.

Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат. Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г. Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи – енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!„, споделя още кметът.

Въпроси по програмата може да задавате тук – е-mail: d.taneva@burgas.bg .

Получавам и много въпроси за програмата за многофамилни жилищни сгради. Много от вас вече кандидатстваха по нея и има списък с одобрени сгради. Все още очакваме подробности относно продължаването на програмата и критериите. Ще ги оповестим веднага, след като станат ясни, защото Бургас трябва да се възползва от нея. Бъдете активни!„, завършва Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви