На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта
На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления:

спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта

От тях в 5 случая превишената скорост е над 50 км./ч, като шофьорите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 20 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Служителите, ангажирани с провеждането на първия етап от акция „Зима” на територията на Бургас – град, са проверили 100 водачи, като са санкционирали 16 от тях, шофирали неизправни МПС

Акцията продължава с втори етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви