Хебър подаде жалба срещу Нефтохимик
Хебър подаде жалба срещу Нефтохимик

Ръководството на „Хебър“ е подало официално жалба до Национална волейболна лига за неспазване на противоепидемични мерки и погазване на правилата

след като стана ясно, че десетима от състава на „Нефтохимик“ са с Ковид-19. Съмненията са, че шампионите са играли болни срещу тима от Пазарджик в мача от втори кръг на Суперлигата.

В жалбата на „Хебър“ се твърди, че дежурният делегат не е настоял да се измери температурата на всички играчи, което е основната задължителната противоепидемична процедура преди началото на всеки мач

Същото длъжностно лице не е поискало и листа със записаните данни за температурата на играчите от Пазарджик. Нередностите са започнали още на входа на залата, се твърди в жалбата, където не са проверявали температура не само на играчите, но и на щабовете на двата тима и на обслужващите двубоя лица.

За информация на ръководството на „Хебър“, на входа на зала „Младост“ бяха стриктно спазени противоепидемичните мерки и всички процедури по пропускането на хора през служебната зона. Измерена беше температурата дори и на спортните журналисти, дошли да отразят мача.

Както е известно бургазлии играха без Жани Желязков и треньора Ники Желязков, които по-рано дали положителни резултати от направените бързи тестове за К-19. В оспорван мач, в зала „Младост“, шампионите се наложиха с 3:2 гейма.

Вчера бе съобщено, че десет волейболисти от „Нефтохимик“ са с коронавирус, други трима имат неразположение.

Положителни за Ковид-19 са треньорът Николай Желязков, Теди Дремсизов, близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Жани Желязков, Теодор Салпаров, Денис Карягин и Мартин Пенев.

volei-hebyr, където в 1/16-финалите утре трябваше да посрещне състава на „Млади Радник“.

„Смятам че при тази ситуация на зачестили позитивни тестове, от БФВ трябва да задължат отборите да си правят тестове преди всеки мач от Суперлигата, както е в първенствата на други водещи страни във волейбола,“ коментира ситуацията Теди Салпаров.

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви