Победата е и за тези, които отсъстваха на терен
Победата е и за тези, които отсъстваха на терен

Капитанът на „Нефтохимик“ Николай Николов заяви след победата над „Хебър“ с 3:2, че успехът е за тези, които са отсъствали на терена. Става въпрос за наставника Николай Желязков и неговия син Жани, които са диагностицирани с Ковид – 19, и са в карантина, поради което не присъстваха в залата снощи.

„Имахме доста кадрови проблеми, мога да кажа че днес направихме геройство – събрахме отбора, успяхме да победим. Поздравявам момчетата и им благодаря за себераздаването.

Момчетата показаха характер на фона на проблемите, които имаме. Имаше хора с тежко състояние на игрището но стиснаха зъби и изиграха мача.

Чиста победа е по-добре, но и 3:2 също е победа. Винаги съм казвал, че трите гейма искам да са при мен. Преборихме се за успеха по-трудно, но успяхме. За нас тази победа е много голямо психологическо предимство“, каза Николов.

„Треньорът ни липсва, винаги съм казвал, че треньорът е като командира на войската. Без командир може да се победи, но съвсем друга е мотивацията, когато имаш пред теб командир, виждаш човека, който те води“, допълни централният блокировач на бургаския тим

Успяхме с отборна игра. Получи се така, че хора, на които разчиташ, не са до теб и това се отразява. Но ние играхме и за тях. Тази победа е и за тези, които отсъстваха“, каза още Николов, който реализира 15 точки за победата във втория кръг и бе обявен за най-полезен състезател в срещата.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви