Бургаските пилоти от СК „Вромос” доказаха, че са номер 1 в България в атрактивната категория гимкхана. Клубът стана абсолютен отборен шампион по автомобилизъм и заслужено вдигна купата след успешно представяне в трите кръга от националната надпревара.

В заключителния етап в Твърдица, шампионска титла спечели Илина Монева. Тя бе най-бърза в генералното класиране при дамите със Citroen Saxo. Монева премина трите манша за 4:58,99 мин. и събра 30 точки. На трето място се класира съотборничката й Теодора Иванова със Citroen Saxo с 5:13,53 мин. и 21 т. Двете състезателки се състезават в класа на модифицираните автомобили.
При мъжете Николай Георгиев е вицешампион. Отборна СК „Вромос“ се нареди на трето място с 21 т., с пилоти Мартин Николов и Георги Кирязов.

Постижението за бургаския клуб е историческо, тъй като за първи път пилотите печелят и индивидуалното и отборното класиране в дисциплината гимкхана. До триумфа СК „Вромос“ стигна с победи в Велико Търново и Горна Оряховица

 

Людмил Влахов със Citroen Saxo триумфира и в двата кръга от държавното първенство. Той спечели генералното класиране при мъжете, а във Велико Търново след него се класира съотборникът му от СК „Вромос“ Николай Георгиев също със Citroen. В генералното класиране при жените Илина Монева бе трета, но в Горна Оряховица коригира класирането и спечели вицешампионска титла. Председател на СК „Вромос“ е Радко Петров.

Финалният кръг от националния шампионат по гимхана се проведе на картинг писта „Тодор Славов“ в Твърдица. В надпреварата участваха 20 автомобила. Първият и третият манш трасето е с дължина 840 м, а вторият 730 м. Състезанията от категорията гимкхана представляват майсторство управление по точно определено трасе с изпълняване на елементи.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви