В почивните дни няма и фирми, които да извършат дезинфекция на предприятия
В почивните дни няма и фирми, които да извършат дезинфекция на предприятия

В Бургас, въпреки разкритите два буферни центрове за диагностика на пациенти със симптоми на коронавирус, линейки продължават да чакат пред спешните центрове на болниците.

Медиците настояват за единна комуникационна система и конкретни критерии за хоспитализиране на пациенти с COVID-19

В сутрешния блок „Денят започва“ д-р Здравка Инджова коментира, че става въпрос за единични случаи, тъй като личните лекари се притесняват да преглеждат пациенти със симптоматика и те се пренасочват към тях, но не бива да бъде смесван потокът на пациенти под карантина и с неясна диагноза с такива с ясно изразени симптоми.

По думите на шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров към момента свободните легла в Ковид отделението са 22 легла в областта и 11 в Бургас. Днес се разкриват още 50 легла в УМБАЛ-Бургас, с коет отам стават 110; 26 нови са разкрити в две частни болници

Към 31.10. разкритите легла в областта са били 227, т.е. 10% от активнала леглова база. Със заповед на шефа на РЗИ са определени 377 легла за болни в неусложнено състояние и 19 реанимационни легла, предаде БНТ.

На практика излиза, че въпреки уверенията на здравния министър Костадин Ангелов за ефективността на предприетите от министерството решения, фактите продължават да показват обратното. Дори в Бургас, където са изградени буферни центрове. Пациентите все още чакат в линейките, а екипите на Спешна помощ изнемогват, макар д-р Инджова да заяви, че това са единични случаи. В ефира на „България он еър“ вчера обаче тя беше на обратно мнение: „Ако приемем, че всички пациенти с положителен PCR да ги наредим един до друг, ние повече от 12 човека няма как да приемем. Не виждам при този голям натиск как да не чакат хората в линейките, ние няма къде да ги сложим да чакат“.

В почивните дни няма и фирми, които да извършат дезинфекция на предприятия, учреждения и др., където има случаи на К-19, регистрирани в дните от петък до неделя

От РЗИ-Бургас отказват информация да дадат имена или телефони на фирми за дезинфекция с мотив, че можело да се изтълкува като реклама, показа проверка на БургасНюз. Ако в някоя фирма случайно служител провери обажданията, след часове може да ви върнат обаждане. Дезифекцията обаче се уговаря за понеделник.

Това поражда логичния въпрос не би ли трябвало в сайта на РЗИ-Бургас да бъде публикуван списък с фирмите, които имат право да извършват дезинфекция? Да се определя, че информация може да представлява реклама, когато става дума за мерки срещу коронавирус, е меко казана неоснователно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви