Гърция затваря барове и ресторанти във високорисковите райони от утре, 3 ноември, ще бъде задължително и носенето на маски. Ще бъде наложен полицейски час в цялата страна, съобщава вестник Kathimerini, цитиран от „Фокус“.

Ограниченията, които трябва да се прилагат за един месец от 6 часа сутринта във вторник, целят да избегнат необходимостта от пълно блокиране в цялата страна.

Едномесечният план на правителството разделя страната на две зони от сегашните четири – поставяйки региони с ниво на риск три и четири в една зона и групирайки нива едно и две, където инфекциите все още са ниски.

В зоната с по-висок риск, която включва Атика и Солун, баровете и ресторантите ще бъдат затворени – въпреки че доставките по домовете ще бъдат разрешени, както и кината, фитнес залите, театрите и музеите. Училищата, банките и магазините също ще останат отворени.

Полицейски час, от полунощ до 5 сутринта, ще се прилага в цялата страна, както и задължителното използване на маски за лице във всички обществени зони. Пътуването между регионите ще бъде разрешено, за разлика от първата блокировка през пролетта.

Правителството пуска и програма от 1,5 милиарда евро за бизнеса, който е принуден да затвори.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви