Тейлър Суифт счупи рекорд на Уитни Хюстън, като успя да се задържи повече от три седмици на върха на най-известната музикална класация в САЩ. Младата изпълнителка се превърна в жената, която е успяла да се задържи най-много на номер 1 в класацията Billboard 200.

Според Billboard, Суифт е постигнала това с изненадващия си албум, който пусна по време на карантината. „Folklore“ се задържа вече седма поредна седмица на върха в класацията, с което осигурява на изпълнителката общо 47 седмици в кариерата ѝ, в които тя е успяла да се изкачи до номер 1. Хюстън има 46, а Адел е на трето място с 34.

Тейлър има общо седем албума и за първи път достига до номер едно в Billboard 200 с втория си студиен запис – Fearless, който излиза през 2008 година. Освен че пусна албум по време на карантината, Суифт се появи на церемонията по връчване на кънтри наградите, където за първи път изпълни песента „Betty“ на живо.

Първият албум номер 1 на Уитни Хюстън е „Whitney Houston“, който излиза на пазара през 1986 година. Тя успява да повтори това постижение с „Whitney, The Bodyguard“ и с „I look to you“. Поставя рекорда си през 1987 година.

Що се отнася до изпълнителя, който има най-много седмици на върха, тази чест отива към групата The Beatles, които успяват да се задържат на номер 1 цели 132 последователни седмици.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви