274 новозаразени в област Бургас
274 новозаразени в област Бургас

Разминаващите се данни на ЕИП и РЗИ-Бургас предизвикват с основание недоверие и недоволство сред хората. Един ден РЗИ дава информация за повече, в друг за по-малко новозаразени. И днес е така, като прави впечатление, че данните на ЕИП сочат 113 потвърдени в област Бургас или общо досега 1 972-ма. От РЗИ-Бургас съобщават за 108 нови случая, но пък там са завишили общият брой, който е 1 989. Това означава, че и обяснението за няколко часа разлика при обобщаване на данните не може да се сметне за вярно.

За съжаление по-тревожен е фактът, че се подава информация за пет жертви за 29.10

Ето и подробностите:

В РЗИ-Бургас към 24 часа до 29 октомври са регистрирани 108 нови случая на лица от област Бургас с положителна проба за COVID-19, както следва по общини:

Бургас – 63, Айтос – 3, Руен – 6, Несебър – 7, Карнобат – 9, Камено – 2, Поморие – 9, Царево – 1, Созопол – 5 и Средец – 3.

Единствено в Община Сунгурларе не е регистриран нов случай.

Осем души са хоспитализирани от новозаразените. Останалите са на лечение в домашни условия. Четирима души са в реанимация в тежко състояние.

Има нови 5 медицински лица с %-19. Толкова са новите случаи и при учителите, от които 4-ма са от община Бургас и един от Община Камено /1 клас е под карантина/.
Има два случая и сред учениците.

Петима души са починали през миналото денонощие, съобщават от РЗИ-Бургас. Досега те са 38

 

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1989.

Излекувани са 761 лица. Хоспитализирани са общо 144 пациенти. На домашно лечение са 1051 лица.

Припомняме, че във връзка с информация, че мъж от „М.рудник“ се е убил с ловната си пушка, защото бил с коронавирус, от ОДМВР-Бургас официално отрекоха това.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви