Осем ватерполисти на „Черноморец“ се подготвят с националния
Осем ватерполисти на „Черноморец“ се подготвят с националния

Четири девойки и петима юноши, възпитаници на СКВТ „Черноморец“, получиха повиквателни за подготовка с националните отбори по водна топка – U17

В разширения състав при дамите /19 момичета/ бяха поканени Стела Димитрова, Гюлшен Исмаил, вратарката Мила Авренлиева и Ивана Николаева, а при юношите – Боян Георгиев, Янис Христов, Георги Митев, Николай Йорданов и вратарят Александър Раднев.

Всички, без Ивана Николаева, която поради здравословни причини не се яви на лагер сбора, от 24 октомври водят подготовка на спортен комплекс „Камчия“, съобщи главният треньор на СКВТ „Черноморец“ Петър Йонов, чиито възпитаници са националите от Бургас.

Треньорите на девойките Тома Томов и Васил Нанов ще изберат 15 ватерполистки. На тях ще се разчита за участието на България в европейското първенство в Шибеник (Хърватия) от 22 до 29 август 2021 г.

Селекционерът Тома Томов и помощникът му Найден Найденов отговарят за селекцията при юношите. За европейската квалификация от 7 до 9 април 2021 г. отборът ще бъде сформиран на база лагера в „Камчия“ и квалификацията на държавното първенство във възрастта.

Вратарят Александър Раднев, Георги Митев и Янис Христов направиха своя официален дебют на международна сцена. Това стана на европейското първенство за юноши U15, домакин на което беше „Арена Бургас“ през 2019 г. От 16 отбора, българските национали се класираха на 14-о място.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви