Феновете тласкат към фалит Нефтохимик с действията си. След 100 дни този клуб ще е в ликвидация, няма да го има. Това мнение изрази председателят на Спортната комисия към Общински съвет Бургас Йордан Георгиев по време на дебатите по прехвърлянето на акциите на клуба.

Общински съвет прие на решение за безвъзмездно прехвърляне акциите на Община Бургас от капитала на „Професионален футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ АД. Акциите първоначално ще бъдат предложени на акционерите в клуба, а ако това не се случи, то тогава те ще отидат при Анелия Златкова, която през последните месеци проявява желание да издържа клуба.

Нефтохимик сега няма пари за заплати и за превоз до мачовете си извън Бургас. От комисия по спорт към Общински съвет през последните седмици се превърнахме в комисия по Нефтохимик. Някои от тези „фенове“ нито искат акциите, нито ги отказват. Докладната трябва да бъде приета в този вид. Нека тя не се политизира и съветниците да трупат лични дивиденти за популярност за нея. ПФК Нефтохимик не притежава марката „Нефтохимик“, тя е на СНЦ „Нефтохимик“„, каза Георгиев.

Община Бургас няма никаква работи в този отбор. Не знам изобщо как администрацията е взела акции от него и какво е мислила тогава„, сподели Христо Панайотов от БСП.

Според Бойчо Георгиев от ПП ГЕРБ, ако не се приемела докладната, едно нещо ще е ясно – Нефтохимик нямало да го има. Ако се приемела пък, поне имало шанс за спасяването на клуба.

Прехвърляме акциите на човек, който така и не се яви на сесиите и да представи визията си за клуба. Все едно се освобождаваме от токсичен отпадък в канавката. След 3 месеца г-жа Анелия Златкова може да заяви, че не може да се справи и какво ще правим тогава. Нека не избързваме с прехвърлянето на акциите„, поиска Красимир Калудов от СЕК.

730 000 лева сега висят върху АД-то. Над 30 фирми искат парите си от отбора. Тези пари ще се дължат и във В-група„, отговори Йордан Георгиев.

Малко след това бе разгледана и докладната за приемане на решение по предложение от Павел Бошнаков за безвъзмездно прехвърляне притежаваните от него акции от капитала на „Професионален футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ АД на Община Бургас. Съветниците приеха общината да откаже предложените акции.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви