Учудване и несъгласие изразиха днес общински съветници от ДБГ, БСП и ГЕРБ относно липсващата в дневния ред докладна за изграждане на Стена на спортната слава на Бургас. Предложението бе на ДБГ и те поискаха стената да бъде поставена в очакващата се да бъде открита скоро зала Арена Бургас.

Всички комисии към ОбС подкрепиха предложението ни с изключение на Правната такава. Доколкото разбрахме с мотив, че Община Бургас не е принципал на залата и не може да се разпорежда с собствеността„, каза Манол Тодоров от ДБГ.

Йордан Георгиев от БСП, който е и председател на Спортна комисия към ОбС, заяви, че подкрепя идеята, недоумява защо предложението не е влязло в зала и допълни, че е провел разговор с представител на държавното дружество „Академика 2011“ ЕАД, чиято собственост ще бъде залата, и те са изразили съгласие и готовност да бъде поставена подобна стена.

Наблюдавам тенденцията, че много голяма част от нашите докладни биват връщани от комисии. Всеки от нас иска да внася своите политики в зала„, изрази недоволството си председателят на Комисията по туризъм Живко Табаков.

От ГЕРБ също изразиха подкрепата си към докладната в лицето Георги Маринчев, който поиска тя да бъде върната в зала и да се разгледа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви