Над 200 служители на МВР се събраха на протест в Бургас тази вечер. Причина за тяхното недоволство е, че няма да получат 30% увеличение на заплатите ще получат държавните служители, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Те искат да бъдат включени в списъка на държавните служители, които ще получат допълнителни възнаграждения.

Имаме представители на всички структури на МВР. Това на линиите някой друг го измисли, явно ни делят така. Всеки от нас дава за работата си. Постановлението на Министерски съвет, което не включи служители на МВР, е обидно за нас. Очакваме решението да се преразгледа. Искаме от 1 януари или от задна дата възнагражденията да достигнат адекватни нива„, каза Генади Тенев, зам.-председател на синдикалната организация на служителите на МВР.

Той поясни, че протестните действия ще продължат, ако няма промяна в решението на правителството. Водила се кореспонденция в ръководството на МВР, но не са получили покана за разговор по темата. Тенев поясни, че два пъти са се давали парични награди на служители на МВР, свързани с пандемията, но тогава такава са получили само част от тях.

Продължаваме с протестите на регионално ниво и най-вероятно нещата отиват към национален протест в София. „, сподели още Тенев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви