СКБ „Черноморец“ зае трето място на ДЛОШ - момчета
СКБ „Черноморец“ зае трето място на ДЛОШ - момчета

Свободняците от бургаския СКБ „Черноморец“ се класираха на трето място в отборната надпревара на Държавния личен-отборен шампионат за момчета. На тепиха в Петрич борците ни спечелиха три отличия, от които две шампионски титли

Най-големият триумф за „Черноморец“ донесе Ердал Галип. Освен че стана носител на златото в кат. до 62 кг, той заслужено вдигна и приза на най-техничен състезател в първенството.

Злато извоюва съотборникът му Кристиян Кръстев в кат. до 75 кг, със среброто се окичи Ергюн Шукри в кат. до 52 кг

Отборен победител на държавния личен-отборен шампионат по свободна борба за момчета е „Сливен“ със 102 точки, втори е тимът на „Би Риал“ /Сандански/ с 92 т. Бургаският „Черноморец – св. борба“ събра сбор от 90 т., което му донесе място в топ 3. На тепиха излязоха 180 състезатели от 43 клуба.

Отличия за бургаската борба донесоха и класиците в същата възрастова група

В Самоков нашите представители спечелиха злато и четири бронза. Шампионската титла в кат. 75 кг извоюва Димитър Рачев от клуб „Бургас“. При голяма конкуренция от 27 участници в кат. до 62 кг съотборникът му Димитър Атанасов се класира трети. Четвъртата позиция тук остана за Стоян Казаков от „Черноморец-кл.борба“. Бронз спечелиха още Стас Узунов от „Черноморец-кл. борба“ и Тогай Осман от „Бургас“ в кат. +85 кг.

Отборен победител при класиците е „Ботев 93“ /Враца/ със 127 т. В класирането следват „Плевен“ и „Рилски спортист“.

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви