Общински съвет Бургас прие прехвърляне безвъзмездно в полза на Агенция „Пътна инфраструктура“ правото на собственост върху общински имоти, засегнати от проекта за изграждане на Северния обходен път на Бургас. Това е поредната важна крачка, която е предприета за изваждането на трафика към Слънчев бряг извън Бургас.

Кметът Димитър Николов определи докладната като най-важната за Бургас на днешното заседание.

Ще се намалят катастрофите и пътните инциденти по улица „Транспортна“. Обемът на замърсяване също ще бъде намален, защото ще се изведе трафика извън града. С този обход ще имаме възможността и Бургас да бъде развит още повече е западна посока. Парите са осигурени, фирмата изпълнител е готова веднага да започне строителството. Прехвърлянето на тези имоти бе последната пречка към този проект. Чакаме разрешението за строеж„, каза кметът.

С реализирането на този проект целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, ще се пренасочи извън Бургас.

Към момента, връзката между тези два пътя, по които има голямо тежкотоварно движение от пристанището, безмитната зона и летището на Бургас, както и от „Лукойл Нефтохим“ АД, се осъществява по основни улични артерии, по които се извършва движението на масовия градски транспорт, както и вътрешноградското движение между големите жилищни комплекси.

Изграждането на обходния път ще подобри функционирането и стандарта на транспортното обслужване в региона и ще повиши безопасността и сигурността на движението.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви