Поредното заседание на Общински съвет Бургас ще се проведе днес. Старейшините на града ще умуват по 36 точки. Прави впечатление и големия брой входирани питания от страни на съветниците – 14.

Заседанието започват с докладна на д-р Антонио Душепеев за приемане за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас.

Следва предложението на кметът на Бургас Димитър Николов за кандидатстване на Община Бургас с проектно предложение: „Подобряване на условията на труд и безопасността на рибарите чрез инвестиции в „Специализиран пристанищен обект за обслужване на риболовни дейности – Място за временно укритие на риболовни кораби (защитена лодкостоянка) в кв. Крайморие, община Бургас“.

Зам.-кметът „Финанси, бюджет и икономика“ Красимир Стойчев иска приемане на годишен обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските дружества за 2019 г., съгласно изискванията на Закона за публични предприятия.

Управителят на Бургасбус инж. Петко Димитров Драгнев иска от съветниците разрешение за даване на съгласие за обединяване на банкови кредити за оборотни средства в общинския превозвач.

Кои ще бъдат новите почетни граждани на Бургас също ще се реши днес. Предложените имена са 10 – Вярка Андонова, Дора Димитрова Барева-Георгиева, Захари Христов Чернев, проф. Иво Керемедчиев /посмъртно/, Нейчо Попов /посмъртно/, Петър Иванов, Стоя Янчева, Стоян Апостолов, Цанко Цанков и Деви Симеонов.

Темата с Нефтохимик също се завръща на дневен ред, след като от постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности искат приемане на решение за безвъзмездно прехвърляне акциите на Община Бургас от капитала на „Професионален футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ АД.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви