Общински съвет Бургас прие изграждане на стена на спортната слава в многофункционална спортна зала „Арена Бургас“. Предложението бе на съветниците от ДБГ и срещна почти пълната подкрепа на колегите им залата. Дебат се получи по темата кои имена трябва да бъдат поставени на нея.

На тази стена на славата трябва да са спортистите с най-високи постижения – олимпийски, световни и европейски шампиони. Нека това не девалвира, както стана с почетните граждани на Бургас„, каза председателят на спортната комисия Йордан Георгиев.

На тази стена на трябва да имат хора със олимпийски и световни постижения, а и такива като Цанко Цанков, който постави рекорд„, каза Веселин Пренеров от ПП ГЕРБ и изрази недоволството си, че по-рано днес не мина предложението му Цанков да бъде удостоен с по-високото от почетен гражданин отличие на почетен съветник.

Пренеров дори потърси отговорност от колегите си зала, защото не е минала идеята му, като заяви, че не би подкрепил идеята за стена на спорната слава, ако съветниците от ДБГ били гласували против Цанков да бъде почетен съветник.

Постижението му е похвално и рекордно, но не е от състезателен принцип„, отговори му Манол Тодоров.

Според съветниците от ДБГ стената ще бъде лице на Бургас пред гостите на града, както и място, където съвременните деца ще отклонят поглед от компютърните игри и ще отворят сърцата си за спортен дух в различни дисциплини.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви