Плановите операции се спират в бургаските болница, а не плановият прием. Това каза директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Той поясни, че пациентите, които имат нужда от операции, трябва временно да изчакат. Според него всичко е въпрос на медицински показания. Лекарят бил този, който да реши какво трябва да се направи за здравето на пациентите.

Тази седмица трябва да заработят буферните ковид центрове. От днес следобед вече работи този във УМБАЛ „Св. Дева Мария“ във Ветрен. Другият, който ще работи ще бъде в УМБАЛ-Бургас. Говорим за диагностични буфери за болнична помощ. Това ще е от помощ на лечебните заведения. ПСР тестовете няма да се плащат от пациентите, които се приемат в тези заведения„, каза д-р Паздеров.

Той допълни, че от тази сутрин има 57 свободни легла за пациенти с коронавирус в Бургас. УМБАЛ-Бургас пък вече имало 60 инфекциозни легла.

Нормално е да има напрежение, защото се намираме в изключително тежка ситуация. Единият от буферните центрове вече работи, другият би трябвало до края на деня. Нестандартна е ситуацията, няма нищо написано в законите и наредбите за нея. Трудно е, няма лекари и не ни съдействат всички, но вярваме, че ще се справим„, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

1 КОМЕНТАР

  1. И защо не се спазва заповедта на здравния министър за задължително носене на маски на открито при струпване на хора? Да не би нещо да се бъркам, че това не е струпване , а може би не са хора? Поне от куртоазия да си бяха закачили по една маска на лицето. Иначе го докарали на опечалени физиономии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви