Бургазлия е задържан за палеж на автомобили, съобщиха от полицията.

До бл. 4 в ж.к. „Меден Рудник“ служители от Четвърто Районно управление – Бургас забелязали горящ лек автомобил „Пежо 309“, с бургаска регистрация, собственост на 36-годишен бургазлия. Обгоряла е вътрешността на купето. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил.

Собственикът заявил, че няма застраховка, а колата е паркирана от около година на мястото на инцидента и не е в движение. От пожара не са засегнати други моторни превозни средства.

Малко по-късно в Четвърто Районно управление – Бургас е постъпило съобщение за горящ лек автомобил „Фолксваен Голф“, без регистрационни табели, ползван от 44-годишен мъж от с. Боденец, паркиран до бл. 356 в ж.к. „Меден Рудник“. Огънят е засегната задната част на паркиран в близост лек автомобил „Форд Фиеста“, със софийска регистрация, собственост на „БТК“ ЕАД. Огънят е потушен от един противопожарен екип.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и служители от Четвърто Районно управление – Бургас е установен извършителя на палежите – това е 47-годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания. По случаите са образувани досъдебни производства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви