Добро утро!
Започва един прекрасен ден

Добро утро в понеделник 26.10.2020г.

Времето

Тази сутрин слънцето в Бургас ще изгрее в 6,36ч. и ще залезе в 17,10ч. Температурата ще бъде между 14 и 21 градуса. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад скорост 4,9м/сек.

Късметче за деня

„Независимо дали мислиш, че можеш или не можеш, и в двата случая си прав.“

Хенри Форд

Събитията на този ден

1185 г. – Втора българска държава: Избухва въстанието на Асен и Петър.

1905 г. – Норвегия става независима от Швеция.

1954 г. – Държавната музикална академия в София е превърната в самостоятелно висше учебно заведение и е преименувана в Българска държавна консерватория.

1989 г. – Народна милиция разгонва със сила активистите на Независимо сдружение „Екогласност“, които в градинката пред ресторант „Кристал“ в центъра на София събират подписи срещу проекта на водностопанския комплекс Рила-Места.

2001 г. – САЩ узаконяват Патриотичния акт.

2001 г. – Министър-председателят на България Симеон Сакскобургготски представя правителствената програма за управлението си в парламента, но не допуска обсъждането ѝ.

2003 г. – Терористичен акт на Дубровка: Руски спецназ провеждат атака на окупирания от чеченски терористи театър в Москва, в която загиват 50 терористи и 150 невинни заложници.

Рожден ден

1685 г. – Доменико Скарлати, италиански композитор († 1757 г.)

1759 г. – Жорж Дантон, френски революционер († 1794 г.)

1820 г. – Натанаил Охридски, български духовник († 1906 г.)

1855 г. – Христо Цонев Луков, български военен деец († 1923 г.)

1888 г. – Нестор Махно, украински лидер на анархистите († 1934 г.)

1916 г. – Франсоа Митеран, президент на Франция († 1996 г.)

1919 г. – Мохамед Реза Пахлави, шах на Иран († 1980 г.)

1942 г. – Боб Хоскинс, британски актьор († 2014 г.)

1947 г. – Хилъри Клинтън, американски сенатор

1956 г. – Рита Уилсън, американска актриса

Днес да почерпят

1983 г. – Сантра, българска рап и хип-хоп певица

1987 г. – Ивелин Попов, български футболист, капитан на нац. отбор по футбол

  Празници

Днес е Димитровден! На този ден празнуват: Димитър, Димислава, Димитрина, Димитрия, Деметра, Дима, Димка, Димчо, Димана, Митко, Митра, Митка, Митрана, Мита, Диян/а, Диан/a, Драга, Драго

Празник на българския строител.

Според народните представи от Димитровден започва зимата, народна поговорка гласи: „Георги носи лято, Димитър – зима“.

 Хороскоп

Овен

Днес ще трябва да сте по-внимателни и да се опитате да се съобразявате с чувствата на другите. Може малко да ви помръзва, но не очаквайте някой друг да ви свърши работата. Добре е да не се опитвате да спорите с висшестоящи, няма да е във ваша полза.

Телец

Не се страхувайте да промените кръга си на общуване: новите запознанства ще се окажат рядко интересни и успешни. Може да започвате всякакви съвместни проекти, да обсъждате условия за сътрудничество, да се заемате с нещо ново, изискващо творчески подход.

Колкото по-значими са Вашите цели и по-сложно тяхното общуване, толкова по-добре. Даже и не се опитвайте, да се задоволявате с малко.

Представителите на противоположния пол няма да останат равнодушни пред Вашето обаяние. Само че комплиментите и знаците на внимание не трябва да Ви карат да забравяте за здравия разум.

Нови романтични отношения днес могат да започнат само онези от вас, които нямат никакви задължения.

Близнаци

Всички днес ще бъдат с Вас внимателни и официални. В това може да откриете своеобразна прелест – в карйна сметка не може да се флиртува непрекъснато. Но ако сте истински майстор, може да се опитате да стопите леда малко по малко.

Рак

Днес предстои да се справите със сложна задача, която ще бъде поставена от Вашия любим човек. Постарайте се да се справите с всичко, като употребиите максимално старание и усилия.

В противен случай и при най-малкия неуспех ще бъдете обвинени, че не сте искали това да стане, и индиректно ще се правят изводи за отношението Ви към въпросния човек.

Лъв

Ще се наложи да поограничите своите искания, защото много от Вашите планове днес не могат да бъдат реализирани. Затова ще трябва да се задоволите с малко.

Възможни са конфликти с шефовете и деловите партньори, като не е изключено прекратяване на сътрудничеството и разтрогване на договори.

Крайно нежелателно е да се започват през този ден съдебни спорове. Трудно ще се оправите и с личните си взаимоотношения, които ще се развиват по най-непредсказуем начин.

Не успявате своевременно да реагирате на промените на ситуацията, затова не е изключено да попаднете в неловка ситуация.

Дева

Днес от душата Ви ще се свали някава тежест, свързана с личния Ви живот. Звездите Ви съветват, да избутате този тежък камък колкото се може по-далече, за да не може да бъде намерен.

Той повече няма да може да Ви тормози, а и на Вашите близки и приятели такова съкровище едва ли ще е нужно.

Везни

Не се учудвайте, ако привличате към себе си голямо внимание. Звездите са увеличили мощността на обаянието Ви до максимум, правейки особено забележими Вашите най-привлекателни качества и страни.

Не си струва и да се говори, че най-вероятно ще се наложи да се отървавате от обожатели, макра че няма да усетите неудобство от това. Иначе казано, един от тях може съвсем преднамерено да Ви покаже, че винаги е искал да бъде точно с Вас.

Скорпион

Достатъчно! Накрая вече е дошло време, да се освободите от всички онези опасни чувства, с които се е наложило да се сблъскате. Опитайте се да се справите с тях, и даже си позволете и малко развлечения.

Вероятно вече от самата мисъл , че ще се отпуснете и ще престанете да се безпокоите и ще се почувствате по-добре, вече наистина ще сте добре.

Но ако искате да си повдигнете настроението, планирайте да прекарате известно време с любимия човек.

Стрелец

Вашите възможности и желания днес ще съвпадат във всичко, в това число и в личния живот. Така че може да се почувствате вълшебник, велик магьосник или каквото там си искате.

Важното е, да използвате тези възможности в своя полза. Или в полза на Вашия любим човек – въпрос на избор…

Козирог

Днес на Вашия любим човек много ще му се иска да Ви припомни за някои не съвсем приятни моменти от съвместното ви минало. Макар че няма да имате никакво желание за това, все пак се опитайте да си ги спомните.

Дори и от своите истории понякога е полезно да си извличаме поука.

Водолей

Днес и в ума и в сърцето Ви са близките приятели и любимите Ви хора, които в момента са далече от Вас. Може да възникне порив да се облечете и да се отправите на път.

Това е още по-актуално, ако има да отпразнувате нещо! Още повече цялото ръководство във Вашата фирма е изключително доволно от работата Ви.

Просто не забравяйте, че един или няколко човека ще поискат да се присъединят към Вас. Отпуснете се: предложението да се присъединят към Вас съвсем не се равнява на предлагането на ръката и сърцето !

Риби

Има висшестояща фигура, която предизвиква у Вас неприязън? Днес няма да се наложи, да се срещате с този човек. Той може и по-нататък да Ви действа на нервите, но това ще стане само в случай, че му позволите. А не му позволявайте!

Вземете си почивен ден и се насладете на компанията на хората, които обичате, а след това се върнете на работа с коренно променено отношение. Щом на другите това е по силите, значи и Вие можете.

Източник: https://lamqta.com

 Какво да прочетем днес

Дневникът на свекървата
Смешна книга за нещата от живота

Дневникът на свекървата

Автор: Мария Метлицкая

Най-забавният роман за най-деликатните отношения

Този пълен със забавни истории, самоирония и житейска мъдрост дневник се води от Елена – московска интелектуалка, чието спокойно и подредено ежедневие е разтърсено от най-големия катаклизъм за една майка с единствено дете син.

В живота й се появява най-страшната особа от женски пол – бъдещата й снаха, с която тя ще трябва да дели Даня. Нюся определено не е подходящата половинка за този красавец с телосложение на римски атлет (както го описва майка му).

Затова Елена едва прикрива своята неприязън към момичето и провинциалните му родители. Дълбоко в сърцето си новоизлюпената свекърва предусеща, че бурята тепърва ще се разрази. А както мнозина знаят от собствен опит, при такива яростни сблъсъци няма победители.

Виц на деня

Нане пита Вуте:
– Вуте, какво представлява “Водородната бомба”?
– Хм, трудно е за обяснение. Няма да разбереш!
– Дай нагледно, де!
– Добре, представи си площада пред Народното събрание!
– Представих си го.
– А-а-а, не така! Паве по паве.
– Добре де, представих си го!
– И на всяко паве по бутилка ракия.
– Представих си го.
– И няма кой да я пие! Те това е водородната бомба.

А сега се усмихнете и кажете на света: Започва един чудесен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви