Баскетболният талант Константин Костадинов получи повиквателна за лагера на българския национален тим. Състезаващият се за испанския гранд „Реал Мадрид“ 17-годишен бургазлия за първи път ще тренира с мъжкия представителен отбор.

Костадинов спечели доверието на селекционера Росен Барчовски след отличното си представяне в испанското първенство. През миналата година той стана първи по коефициент на европейското първенство по баскетбол за момчета U16 в Дивизия B.

Лагерът е от 26 до 29 октомври в Правец. Той е част от подготовката на отбора за предстоящите мачове от европейските квалификации. По програма България трябваше да гостува на Босна и Херцеговина на 26 ноември и да приеме Гърция на 29 ноември, но вместо това ще има два мача в Сараево в периода 23 ноември – 1 декември.

В състава са: Станислав Ваклинов (Берое), Андрей Иванов (Ямбол), Димитър Димитров (Балкан), Александър Янев (Черно море Тича), Павел Маринов (Берое), Крис Минков (Балкан), Константин Костадинов (Реал Мадрид), Николай Стоянов (Берое), Чавдар Костов (Левски Лукойл), Христо Захариев (Левски Лукойл), Станимир Маринов (Балкан), Венцислав Петков (Левски Лукойл), Лъчезар Димитров (Черно Море Тича).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви